Underkänt tyvärr

Underkänt tyvärr

Örebro spelade bra, defensiv hockey i 30 minuter. De såg ut att kontrollera Växjös anfallsförsök på ett bra sätt, men sedan föll allt ihop och det började så klart med en onödig utvisning. Hur petig man än må tycka att den är, är spelaren där och petar.

I och med det rasar allt ihop. Växjö vinner till slut med 4-1 utan att direkt imponera spelmässigt, men Örebro känns aldrig riktigt nära att vinna detta efter 1-1 på tavlan. Växjö tog till vara på Örebros slappa försvarsspel helt enkelt. De vinner rättvist i och med det.

Det ser faktiskt sämre ut än på länge. Den där segern mot Djurgården var en anomali. En störning, en avvikelse i en annars djup svacka.

Örebro känns fruktansvärt trubbiga och det är fruktansvärt tråkigt att se efter att de spelat på en betydligt högre nivå tidigare under säsongen.

All heder till Niklas Eriksson som svarar rakt och ärligt på Cmore-studions frågor. Han såg inte alls nöjd ut och tro fan det. Det var inga korta, avhuggna svar heller utan han levererade ordentliga förklaringar och tankar kring frågorna.

Nu är det inte många matcher kvar för Örebro att vända på detta och hitta formen. Jag hoppas ändå att de gör det så att det stundande slutspelet faktiskt blir något att bevittna. Det måste ändå finnas lite skrällvarning på Örebro med tanke på vad de presterat tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *