Oskarshamn i Hallsberg i försäsongsmatch nummer två

Oskarshamn i Hallsberg i försäsongsmatch nummer två

Säsongens andra träningsmatch går av stapeln ikväll. IK Oskarshamn står för motståndet. Om ni missade det möttes lagens J20-adepter under gårdagen och det blev en riktig målfest. Oskarshamn gick upp i ledning 5-0 efter mindre än halva matchen och det var faktiskt inte alls orättvist. Örebro gjorde några ryck och snyggade till siffrorna, men segern förtjänade man inte.

Förutsättningarna inför säsongen är ungefär desamma som senast. Örebro är kanske rent av tippade lite högre än föregående år, men Oskarshamn verkar fortfarande inte speciellt många tro på. Jagt tycker årets trupp känns svårare att utvärdera på grund av ett par av de nya utländska spelarna och hur de lyckas ställa om till svensk hockey.

Inte minst Dale ”Dutch Gretzky” Weise som jag känner tvivel för om han kan med tempot verkligen, men vi vet ju hur bra Ryan Stoa var å andra sidan. Hade inte fart, men hade hockey-IQ:n och rutinen för att få det att fungera ändå. Jag står fast vid att det var rätt att inte förlänga med honom, men vi kan ju ta den argumentationen i forumet igen om ni vill.

Örebro slog tillbaka Färjestad borta i deras kaffepalats förra veckan och nu är man förstärkt med Rodrigo Abols. Nick Ebert kommer inte till spel och om någon är förvånad så har ni haft för dålig koll på hans ”sommarträning”. Nu kan jag ha förståelse för att man tappar huvudet ibland när man blir förälskad, men då får man också betala för det i efterhand, och det får han nu med ordentlig träning innan han släpps ut på isen med matchkläder.

Det finns spelare med lite småskavanker som troligen kommer vila. Oliver Eklind är en av dem. Örebro kommer matcha ett gäng juniorer precis som förra matchen. Det funkade ju rätt bra då så det ska nog inte ligga laget i fatet denna kväll heller.

Oskarshamn slog Linköping i första matchen. Man vann med 3-2. Med varsin match bakom sig är det svårt att säga varken bu eller bä om formen för lagen, och båda tränarna kommer säkerligen säga att de vill se ”bra saker i spelet” eller liknande, och att ”resultat är ointressant”, men som supporter känner man så klart inte riktigt så.

OBS! Matchen börjar 18.00, spelas i Hallsberg ”härliga” Sydnärkehallen och sänds även på Sportkanalen (med vanlig reklam) och Cmore (med Cmore-reklam).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *