Stabilt Örebro avfärdade Oskarshamn i Sydnärke

Stabilt Örebro avfärdade Oskarshamn i Sydnärke

Försäsongen fortsatte i Hallsberg där Örebro tog emot Oskarshamn. Örebro var tre spelare kort: Eklind småskadad, Ebert huvudet i molnen, och Öberg i San Jose.

Det var en hyfsad första period där Oskarshamn hade flest chanser, men fick inte riktigt till det samtidigt som Jonas Arntzen var säkerheten själv i målet.

Örebro tog ledningen när de fick chansen i powerplay. Robin Kovacs fick läge i sin favoritposition och gjorde det han ska och älskar att göra.

Andra perioden präglades sedan av försäsongsspel med mycket klantiga utvisningar. I ett läge var det spel tre mot tre efter att det kommit flera utvisningar efter varandra på kort tid.

Halvvägs in på perioden serverade Marcus Hardegård Jani Lajunen pucken som satte den högt över plockhandsken på Joe Cannata, som annars stod för en solid insats i kassen för Oskarshamn.

Kort därefter åkte Juuso Puustinen upp med pucken och såg ut att köra rakt in i tre IKO-spelare samtidigt som han droppade pucken till Abols som bara stänkte in 3-0.

Jonas Arntzen stoppade sedan en straff som om det var det självklaraste man kunde göra.

Så långt såg det ganska bra ut för Örebro. Det kom sedan en reducering tidigt i tredje när Tomas Zohorna fick runda kassen alldeles för lätt.

Det var rätt grinigt och någon vacker hockey var det inte tal om. I en försäsongsmatch är det svårt att ta sånt på något större allvar.

Matchen slutar 3-1. Ribban var på Arntzens sida några minuter från slutet, men närmare än så blev det inte.

Oskarshamn tar ut målvakten, men skapar inte direkt något som får en att bli orolig. Ingen vidare match egentligen utan mer en match Örebro vinner för att de sätter sina chanser och Oskarshamn bränner sina. Läs ut vad ni vill av det.

Utropstecknet denna match var nog Jonas Arntzen framförallt.

Något frågetecken kan jag inte direkt komma på. Det är försäsong ändå.

Härnäst väntar Djurgården i Köping på fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *