Ingen ansvarsfrihet för PG, Gejhammar – avgår

Ingen ansvarsfrihet för PG, Gejhammar – avgår

Det har varit en cirkus utan like kring Örebro Hockey på senare tid. Det började läcka för länge sedan att det fattades pengar och att personer som lämnat klubben ska ha agerat helt på eget bevåg och satt klubbens ekonomi på spel. Klubben har förnekat några oegentligheter, men vad kallar man då inte det när den som hanterar det mesta av ekonomin inte säger sanningen och verkar köra en klubb i botten?

Visst, han kanske inte har förskingrat pengar om det var det de syftade på, men inte har han skött sitt jobb och det han gjort är rent ut sagt vidrigt mot alla inblandade om det nu stämmer som f.d. ordförande Ulf Gejhammar säger till NA. Han ska tydligen ha sagt att klubben går mot ett plus-minus-noll-resultat denna säsong. Istället backar de 15 miljoner. Så fel kan man inte räkna av misstag. Det går bara inte i min värld.

Pontus Gustafsson hälsade till alla att klubben skulle ha en ljus framtid framför sig när han slutade. Det känns bara som ett stort hån i dagsläget. Klubben gör en brakförlust. Han kommenterar det hela med att det är inte bara hans ansvar med ekonomin och verkar rycka på axlarna. Det är ingen direkt ånger som kommer fram i hans utlåtanden. Han menar att de är flera som sätter en budget, men om de andra inte vet hela sanningen … hur ska de då veta om de tar rätt beslut?

Gustafssons kontrakt gick ut och han valde att inte förlänga. Det hade knappast gjort någon skillnad med räkningen i hand. Han hade omöjligen kunna fortsätta i klubben och det är svårt att tro att han inte visste detta när han valde att sluta. Gejhammar har valt att sluta idag när sluträkningen kom och han och Gustafsson inte beviljades ansvarsfrihet. Det enda rätta kan man tycka. Han är ytterst ansvarig trots allt. Även om någon annan inte gett honom korrekt information är det hans sak att veta om informationen är korrekt eller inte. Om man verkligen ska hårddra det hela.

Revisorerna är inte nådiga i sina kommenterar och kritiserar både Gejhammar och Gustafsson hårt. Gustafsson får duktigt med kritik för sina vidlyftiga affärer som varit direkt oaktsamma och olämpliga (deras ord). Han kritiseras även för att inte informera styrelsen tillräckligt om läget i klubben. Gejhammar i sin tur har brustit i sin förvaltningsroll och inte kommunicerat ut information tillräckligt till resten av styrelsen, vilket kan vara svårt att göra när man blir förd bakom ljust (hans ord).

Det ska dock sägas att klubben har fortfarande ett eget kapital på strax över 7 miljoner kronor efter allt detta, men så skedde också ett aktieägartillskott på 15,6 miljoner detta år.

MEN! Nu kommer vi att få en ny ordförande, vi har en ny VD som tar fram en ny organisation och en ny trupp som håller på att formeras av en ganska ny sportchef. Det finns mycket att se fram emot. Dags att börja blicka framåt.

Årsmötet är om en vecka, 29/6. Det är öppet för alla. 18.00 Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *