Ingen Furch blev det

Ingen Furch blev det

Dominik Furch kom till Örebro och levererade rejält. Han visade gång på gång att han är en målvakt av hög kvalitet. Det som imponerat mest på mig är den otroligt höga lägstanivån han visat upp. De fåtal ”mindre bra” insatser han stått för har fortfarande varit på en väl godkänd nivå. Att han varit extremt dyr är faktiskt inte så mycket att säga om. Han har levererat och nästan mer därtill för lönen.

Sedan har det under framförallt slutet på säsongen varit väldigt mycket skriverier om vem som ska kunna tänkas bli Örebros nästa förstemålvakt. Jhonas Enroth har varit en het kandidat i omgångar och han är säkerligen sugen på spela i en bättre liga än den där han avslutade säsongen. Han är måhända inte alls lika karismatisk som den leende tjecken, men han är fortfarande en toppmålvakt.

Sedan ska det också kommit ut att Örebro har gett Joel Lassinantti ett guldkantat kontraktsförslag, men det var nog ett långskott om något om det finns någon substans i det.

I en uttömmande kommentar på hemsidan förklarar man sitt resonemang kring Furch:

– Jag vill rikta ett stort tack till Dominik för hans tid i Örebro Hockey och önska honom lycka till i framtiden, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *