Ispremiären avklarad

Ispremiären avklarad

Under gårdagskvällen hade Örebro Hockey sin officiella ispremiär. Laget hade gått på is tidigare under veckan för att testa utrustning och känna på isen. Kvällen började med att de försökte elda igång publiken med ramsor och vulkanen, vilket säkert roade de yngre deltagarna, men vi äldre som bara längtat efter ishockey i månader kände kanske att vi bara ville se spelarna på isen igen.

När sedan Örebro Konståkningsklubb äntrade isen med tre nummer på varandra fick nog de flesta i publiken ett leende på läpparna. De tre som gjorde ”I was made for loving you” utklädda som Kiss får nog ses som kvällens mest underhållande nummer. Kvällens största applåder fick de i alla fall.

När introduktionen var klar med alla, det var många, ungdomslag från regionen var det äntligen dags för A-laget att göra entré och i och med det fick vi det mycket tråkiga beskedet att Anton Brehmer tvingas lägga skridskorna på hyllan endast 22 år gammal. Hjärnskakningarna blev för många och för svåra. Det var säkerligen inget enkelt beslut att ta, men högst troligen det rätta.

Sedan följde en ”skills competition” där lagen möttes i snabbhet och straffar. Juniorerna gick ut med ledningen, men A-laget vände det hela till vinst efter två perioder av matchspel. Det kändes lekfullt, men också lite trött. Det hela pågick lite mer än en timme och det var kanske lagom en söndagkväll, men jag känner ändå att det var bättre förra året.

Det saknades lite gnista från spelarna och även om jag säkert tror barn på läktaren och isen tyckte det här var hur kul som helst, som vuxen gjorde det mest bara att jag saknar riktig ishockey ännu mer. Första träningsmatchen är mot Almtuna 18/8. Jag får hålla ut tills dess antar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *