J20 fortsatta serieledare

J20 fortsatta serieledare

Örebro J20 är utan tvekan en succé i SuperElit Södra. De två senaste matcherna har gått mot riktigt bra motstånd och även om det blev förlust i förlängningen mot Frölunda. Örebro tog ledningen med 0-2 i första perioden och hade lite kommando, men innan perioden var slut skulle Frölunda ha reducerat till 1-2. Den andra perioden skulle sedan mest präglas av att Örebro drog på sig ett lagstraff och fick straff emot sig, igen. Det är inte första gången i år tyvärr.

Den straffen och inte minst det stora slagsmål som bröt ut i slutet av perioden när inte mindre än fem spelare blev utvisade för ”fighting”. Efter det lugnade det ner sig något, men det var kanske inte den bästa stämningen. Örebro skulle komma igen och tog ledningen på nytt efter cirka sju minuter i den tredje perioden. Tyvärr skulle Frölunda kvittera igen bara minuterna senare.

Matchen gick till förlängning och med bara en sekund kvar av den skulle Frölunda lyckas få in pucken. Bittert, men Örebro står kvar på endast tre förluster efter full tid.

Den andra matchen mot Färjestad i lördags skulle bli en riktigt målsnål historia och en kamp mellan två riktigt bra målvakter. Jonathan Frykholm och Olle Eriksson Ek. Till råga på det blev det en något ovan matchvinnare i form av Tom Lundgren som fick göra sitt blott andra mål för säsongen bara 52 sekunder in i den andra perioden.

Det var målsnålt, få utvisningar och 25-27 i skott. Det kunde nästan lika gärna kunnat vara en SHL-match på många sätt. Med två bra målvakter och två starka defensiva lag var det nog inte mycket annat att vänta, men Örebro drog det längsta strået och kan fortsätta husera i toppen av tabellen. Fem matcher återstår och jag kan tänka mig att de framförallt ser fram emot att möta serietvåan HV71 inom kort.

Oavsett om det skulle bli serieseger eller inte har laget stått för en makalös insats och att det blir spel i Top 10 nästa år kan vi nog vara rätt säkra på vid detta laget. Imponerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *