Jalvanti, Mustonen uttagen till träningslägret för Finlands Lejon

Jalvanti, Mustonen uttagen till träningslägret för Finlands Lejon

Joel Mustonen har haft något av ett genombrottsår i de rödvita färgerna och har nu belönats med en plats på träningslägret till det som ska bli det finska landslaget, Finlands lejon. Med 25 poäng på 46 matcher var han fyra i den interna poängliga efter Daniel Viksten (37), Martin Johansson (34) och Libor Hudacek (28).

Joel har med sin energi och starka skridskoåkning varit en tongivande spelare i Örebro under säsongen som varit och jag är inte alls förvånad att han får den här chansen. Han gjorde mål i fem raka matcher mot slutet av säsongen och i all ärlighet var han den center som gjorde det bäst mellan Johansson och Viksten.

När spelare som Jakob Petruzalek och Justin Hodgman misslyckades kapitalt med att leverera i rollen som förstacenter tog Mustonen chansen och gjorde det så bra som man någonsin kunnat önska av en så ung kille. Jag har stora förhoppningar om att Joel ska kunna leverera ännu mer nästa år, även om han riskerar att hamna i en mer undanskymd roll med den ryktade Tom Wandell som förstacenter.

Om han sedan skulle bli uttagen i landslaget får han givetvis inte göra mål mot Sverige som har någon form av betydelse. Ett tröstmål när vi redan leder med 4-0 möjligtvis, men något annat vet jag inte om jag är villig att acceptera.

Även Joonas Jalvanti, som dock verkar få lämna laget, är uttagen till träningslägret. Jalvanti har spelat med landslaget tidigare i år och skulle mycket väl kunna hamna i landslaget igen i tredje backpar. Det ska bli intressant att se var han hamnar efter denna säsong. Han har trots allt tagit kliv framåt och utvecklats.

Örebro Hockey har lagt upp en intervju med Joel på sin hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *