Marko Antilla lämnar

Marko Antilla lämnar

Att Ville Viitaluoma skulle lämna har varit ”känt” sedan länge. Han återvänder till Finland för att bli ny lagpappa i Ilves. Joonas Jalvanti har haft en bättre säsong än den förra och fick göra landslagsdebut, men det räcker inte för att få förnyat förtroende verkar det som. Han borde inte ha några större problem att få ett kontrakt någon annanstans.

Medan både Viitaluoma och Jalvanti varit aningen anonyma på isen. De gör jobbet utan att vara flashiga på något sätt har Marko Anttila verkligen stått ut. Inte bara på grund av sin storlek, men också sin uppoffrande och tuffa spelstil. Något som är lätt att uppskatta som åskådare.

Efter Anttilas succéartade ankomst från frysboxen i KHL för drygt två år sedan blev han erbjuden ett monsterkontrakt som nu löpt ut. Örebro har inte varit speciellt sugna på att förnya det och de anbud man gett har varit långt ifrån det som Anttila med agent varit villiga att acceptera även om han uttryckt en vilja att stanna kvar i staden. Anttila har andra anbud, bland annat från hemlandet sägs det.

Anttila inledde den senaste säsongen svagt och bänkades vid tillfällen. Han hamnade till och med utanför laget en period. Med den lön han haft kan jag förstå att det är motvilligt som Örebro vill förlänga. Han producerar inte tillräckligt för lönen och den lön som Örebro anser han vara värd är inte tillräcklig för att han ska stanna. Ett antal bud har skickats fram och tillbaka, men de har varit långt ifrån varandra.

Källor till NA bekräftar detta. Vi tackar Marko för den tid som varit och hoppas att han väljer att spela utomlands för det vore inte speciellt kul att se honom i något annat SHL-lags färger säsongen som kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *