Joakim Andersson talar ut om valet av Örebro

Joakim Andersson talar ut om valet av Örebro

Ronnie Rönnkvist, också känd som Skrivsmedjan, har haft en pratstund med Örebro Hockeys nyförvärv Joakim Andersson. I intervjun fokuserar de framförallt på den senaste tiden och hur Andersson hamnade i just Örebro när annars Frölunda borde varit det mest naturliga valet om han skulle återvänt till Sverige och SHL. Kort och gott verkar Örebro gjort ett starkt jobb med att säkra hans namnteckning.

De pratar även om den tiden i Nordamerika och hur ett tränarbyte tyvärr verkar petat Andersson från en centerposition i tredjekedjan till trettonde forward. En tuff position eftersom Andersson och den nya tränaren redan kände varandra från AHL-tiden och hade en väldigt bra relation där. Nu ska det bli intressant för oss rödvita fans att se om Andersson kan leva upp till den hype som byggts upp i staden.

Allt som allt mycket läsvärt som vanligt från Rönnkvist som annars är känd sin serie intervjuer och artiklar som går under temat ”Old school hockey”. Dessa har resulterat i två böcker, men de finns också online hos Hockeysverige.se (se länken tidigare i denna mening). Mycket läsvärda för den som är sugen på att läsa intervjuer med gamla storlirare från alla möjliga lag.

Han har inte sponsrat det här inlägget, jag bara verkligen gillar hans arbete. Om ingen gjorde det han gjorde skulle en massa bra historier glömmas bort när personerna som var med går ur tiden.  Länk till intervjun med Andersson finner ni nedan.

Länk: Bytte NHL mot Örebro för att finna glädjen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *