Knapp seger mot Almtuna i försäsongspremiären

Knapp seger mot Almtuna i försäsongspremiären

Vi kan tacka Greg Squires för att det inte slutade värre än vad det gjorde. Hans hat-trick, varav två mål var utan assist och fina individuella prestationer, blev för mycket för Almtuna. Det måste även varit riktigt skönt för Tom Wandell att näta redan i första matchen. Almtuna var annars det bättre laget och skapade lite för många lägen. Många gånger på grund av slarv från Örebro-backar. De hade å andra sidan spelat två matcher innan denna och det verkade påverka en hel del i matchen.

Örebro som saknade Johan Motin, Martin Johansson, Daniel Viksten och Joakim Andersson hade kallat in ersättare från juniorlagen i form av backen William Lindgren samt forwards Oliver Henriksson och Glenn Gustafsson. När fyra så pass tongivande spelare saknas kommer det att påverka matchbilden, men då det endast är fråga om en försäsongsmatch hade det varit dumt att chansa med de småskador de har.

Örebro drog på sig fyra utvisningar under matchen medan Almtuna undvek att hamna i båset någon gång. Det om något är resultatet av skillnaden i matchovana.

Örebro ställde upp med följande lag:

Weinstock – Haga – Hudacek
Andersson – Lindgren

Mustonen – Wandell – Squires
Peterson – Zamorsky

Olsson – Liivik – Wiklander
Ekbom – Backström

Jellvert – Franzén – Gustafsson/Henriksson
Heinrich  – Hellström

Jag misstänker att nästa match kommer det att se helt annorlunda ut i både kedjor och backpar då det bär av till Slovakien härnäst och förhoppningsvis kommer alla utom Motin att vara spelklara tills dess.

Den interna poängligan just nu leds av Squires med sina tre mål, följd av Wandell på 1 mål och sedan Bobbo Peterson och Petr Zamorsky på varsin assist. Jag kommer att föra statistik över poäng och utvisningsminuter för hela försäsongen. Tabellen följer nedan (endast spelare som förekommit i protokollet är med, övriga har 0 i alla kolumner):

Mål Assist Poäng Utvisningsminuter
Greg Squires 3 0 3 0
Petr Zamorsky 0 2 2 0
Tom Wandell 1 0 1 0
Joel Mustonen 0 1 1 2
Bobbo Petersson 0 1 1 0
Siim Liivik 0 0 0 2
Johan Wiklander 0 0 0 2
Alexander Hellström 0 0 0 2

2 svar på ”Knapp seger mot Almtuna i försäsongspremiären

  1. Efter att ha tittat på klippet från matchen på Na.se så ska väl Joel Mustonen ha assist på Gregs 2:a mål(Örebros 3:e) och Zamorsky ska ha en assist på Gregs 3:e(Örebros 4:e)

    1. Efter att ha kollat på klippen igen så håller jag med dig. Jag ändrar i statistiken och i texten.

      Det finns ingen officiell statistik från denna match så vi får göra vår egen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *