Jonas Arntzen som backup?

Jonas Arntzen som backup?

Örebro verkar på förhand gjort ett mycket bra val i förstemålvakten Dominik Furch (uttalas med sh på slutet in hårt k). Han översköljs av lovord från alla håll, men nu när han är på plats är det mest en fråga om vem som ska agera backup till honom. Att det skulle vara en yngre kille med framtiden för sig har jag fått ganska klart för mig och nu rapporterar Svenska fans att Örebro är mycket intresserade av Leksands förre målvakt Jonas Arntzen.

Han är fostrad i Leksand och stod för lite av ett genombrott under förra säsongen när han stod 21 matcher och höll sig på fina 91,8% som backup till Axel Brage. Han är dessutom högerplockare och det är väl något vi alla fall goda minnen av. De som är lite äldre kanske däremot inte känner sig alltför imponerad av norska målvakter som spelat i Örebro.

Arntzen är ett ganska spännande val, men också ganska oprövat. Det är ett minst sagt kaxigt val av Niklas Johansson om det stämmer och även om Furch nog kommer att få stå de flesta matcherna, något han är väldigt van vid från KHL, kommer Arntzen fortfarande att få chansen att visa upp sig vid ett antal matcher. Han ska ha ett stabilt huvud att stå på så jag tror nog att detta kan bli riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *