Josh Ho-Sang på väg till Örebro

Josh Ho-Sang på väg till Örebro

Vi har vetat att Örebro letat förstärkning ett längre tag då man vetat om att Mathias Bromé skulle lämna för Detroit Red Wings, där han för övrigt övertygat och redan vunnit mångas gunst. Nu verkar man kunnat landa ett riktigt stort namn till och med i form av Josh Ho-Sang.

Ho-Sang är ett namn som säkert fler hört och läst om på grund av att han försovit sig en gång, men även innan han draftades var det en del prat om just hans karaktär. Nu verkar det vara en seglivad stämpel och om det är förtjänt fortfarande verkar de lärda tvista om.
Oavsett, spelar man i det lag som Lou Lamoriello leder då är det strikta regler som gäller och sköter man sig inte då blir det skamvrån. Lamoriello har en lite gammaldags ledarstil om man säger så…

Nu verkar Islanders fortsatt haft viss tro på Ho-Sang då man gav honom nytt kontrakt inför säsongen, men när AHL ställdes in antar jag att de ville hitta en bättre lösning åt honom. De ser hur väl Robin Salo har utvecklats i klubben och jag antar att det vägt in i deras beslut att låna ut honom till just Örebro.

Ho-Sang är en otroligt talangfull spelare som ligger på gränsen till NHL, men som inte lyckats få till det allra sista för att slå sig in. Han är en offensiv spelare som har bra fart på rören. Han borde kunna prestera väl i SHL med de kvaliteter han besitter, men givetvis är det ett frågetecken kring hans inställning och hur han ska passa in i gruppen med alla de rykten som cirkulerat kring honom.

Samtidigt kanske han kan växa till den spelare han har potential till att bli genom att komma till ett lag som Örebro där spelarna verkligen tar hand om varandra och får varandra att växa som spelare och personer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *