Kalle Olsson sadlar om till tränare

Kalle Olsson sadlar om till tränare

Kalle Olssons framtid har varit aningen oklar. Att han inte skulle få förnyat förtroende som del av spelartruppen har varit ganska klart länge, men sedan har det viskats och spekulerats om att han skulle vara aktuell som tränare för något av juniorlagen. Då J18 står utan tränare var det laget det ganska givna alternativet för honom att ta över, om han var intresserad av det.

Han har varit skadedrabbad på senare år, och även om han också spelat småskadad är det svårt att direkt säga att det någonsin faktiskt synts i någon större utsträckning. I intervjun med NA får man veta mer om just de skadebekymmer som plågat honom på sistone och hur en del av dem fortfarande vållar honom vissa besvär.

Han har inte många mindre bra matcher på sitt konto och nog inga direkt dåliga. Han gav alltid allt på isen. Sedan vet jag inte om han riktigt räckte till offensivt i SHL, men när det kom till att döda utvisningar och det defensiva fanns det inte mycket att hänga upp sig på. Där var han fortfarande en av isens smartaste spelare. Hur bra han är som tränare vet jag inte, men hans karaktär och inställning går inte att ifrågasätta och kan han smitta av sig det på de unga spelarna har han kommit långt bara genom det.

Jag brukar rygga tillbaka lite när jag läser om hur klubbar anställer pensionerade spelare, men i detta fall fyller han en lucka och ett behov som finns i klubben. Jag är inte alls något fan av att kasta bort pengar på att skapa nya roller för avgående spelare bara för att man vill desperat behålla en spelare inom föreningen, men så är alltså inte fallet här.

Kalle Olsson kommer att kliva in som tränare för Örebro Hockeys J18-lag. Efter sju säsonger på isen kommer han istället att ta en roll i båset. Gissningsvis är han kanske även aktuell för legendarstatus i framtiden? Något nummer kommer han nog aldrig få hissat här, men utnämnd till legendar borde inte vara alltför långt borta med tanke på hur omtyckt han också varit bland fansen och ändå presterat på isen.

– Det känns förstås väldigt kul att kunna behålla en spelare som har varit så pass länge i föreningen. Med sin erfarenhet och härliga personlighet är jag övertygad att Kalle kommer passa utmärkt i rollen som tränare. Kalle har stor erfarenhet, besitter bra värderingar och brinner för att utveckla individen. Det känns väldigt spännande att Kalle väljer att fortsätta jobba inom föreningen och tillsammans med övriga ledare kommer han vara med och bidra till att vi utvecklar juniorverksamheten ytterligare, säger Örebro Hockey Utvecklingsansvarig Magnus Löwdahl.

 

– Jättekul att vara kvar inom föreningen och få den här chansen. Det var ett tufft beslut att lägga skridskorna på hyllan, men kroppen har tagit sina smäller så jag kände att det var dags. Jag och familjen trivs väldigt bra i staden och när den här chansen kom kände jag mig redo att ta den. Det ska bli kul att ge min erfarenheten och vara med och utveckla våra duktiga juniorer, säger Kalle Olsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *