Kristian Näkyvä klar för tre år till!

Kristian Näkyvä klar för tre år till!

Det har pratats om honom sedan i våras när han fick lämna under mycket tragiska omständigheter. Som tur var upptäcktes cancern tidigt och behandlingen har gått bra. Han kunde komma igång och träna igen ganska snabbt och Örebro aviserade också tidigt att även om kontraktet går ut under våren ser man en framtid med honom som en ledande spelare.

Kristian Näkyvä gjorde sin kanske bästa säsong i karriären i par med Rasmus Rissanen innan det otäcka hände. Han var bra i båda ändarna av isen, men givetvis var det hans offensiva sida den som stack ut mest. Tillsammans var de ett av SHL:s bästa backpar och det faktum att de kommer att återförenas slår för mig högre än att Nick Ebert är tillbaka, delvis av emotionella skäl.

Det har varit ”känt” länge att klubben var överens med honom om ett längre kontrakt, tre år, och nu har det också blivit officiellt. Näkyvä kommer vara en stommespelare i laget medan man försöker etablera sig i den verkliga toppen av SHL.

Av skatteskäl kommer han att ansluta först i oktober. Om ligan är igång eller inte vid det laget får vi väl vänta och se.

– Först och främst är vi väldigt glada för Kristians skull och att han nu är helt friskförklarad. Kristian är en toppback i ligan och en viktig spelare för Örebro Hockey. Det är glädjande att vi i kamp med andra lag och andra ligor har kunnat skriva ett längre avtal med Kristian och det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

 

– Jag är extremt glad över att ha skrivit på för tre nya år med Örebro Hockey. Det stöd som jag har haft under min tuffa situation har varit helt otrolig och nu ser jag verkligen framemot att komma tillbaka ännu starkare och vara med på den här nya resan, säger Kristian Näkyvä.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *