Irving lämnar

Irving lämnar

Som väntat lämnar Aaron Irving Örebro Hockey. Irving kom till Örebro som en budgetversion av Nick Ebert inför förra säsongen. Ett mäktigt skott hade han, men utdelning fick han inte riktigt. Han hade en bra försäsong och lovande inledning på säsongen, men efter att han blev avstängd tappade han allt självförtroende och blev en annan spelare.

Det var bitvis jobbigt att se honom på isen. Han var väldigt vilsen och det kändes inte som att han trodde på sig själv och sitt spel, eller rättare sagt han verkade inte veta vad han fick göra där ute på isen. Något jag i och för sig tror många fler spelare känner med den ojämna bedömningsnivå som det kan vara i SHL, men jag har nog aldrig sett en spelare hämmas av det som Irving.

Det har pratats länge om att han inte skulle få plats i årets backuppsättning i och med att även Kristian Näkyvä är aktuell för att återvända senare i år. Ett treårskontrakt ska vara på bordet och de ska vara överens. Sedan finns det skatteskäl, men inte minst hälsoskäl att ta hänsyn till här som gör det mer komplicerat.

– Med vår nuvaranade [sic] backbesättning känner vi att vi inte kommer kunna erbjuda Aaron den speltid som han behöver. Jag vill tacka Aaron för hans tid i Örebro Hockey och önska honom lycka till i framtiden, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *