Krönika: En hyllning till Glenn Gustafsson

Krönika: En hyllning till Glenn Gustafsson

Jag vet, det är inte officiellt att Glenn Gustafsson lämnar än, men allting tyder på det. Glenn, Glenn, SuperGlenn har varit en riktigt hjärtespelare i Örebro Hockey sedan han kom upp genom de egna juniorleden. Glenn är ursprungligen från Västerhaninge IF och en hockeyfamilj. Hans storebror Erik härjar på blålinjen i Philadelphia Flyers och storebror Joakim tränar just nu Segeltorps IF, men har också verkat inom Haninge Anchors juniorverksamhet och TV-pucken för Stockholm Syd.

Glenn är bara 22 år gammal, men det känns som han varit med mycket längre. Han har fina meriter från juniortiden med ett brons med J20 och silver i U20-VM. Glenn som var center främst under juniortiden har blivit ytterforward i SHL och jag tror inte någon tycker det har varit en svår omställning för honom. Tvärtom känns han helt naturlig där.

Det man kanske minns bäst från hans genombrottssäsong var när han hoppade ut ur båset och åkte rakt över hela isen för att tackla en djurgårdare i bortre hörnet. Han tacklade allt och alla, och kanske letade han tacklingar lite väl mycket, men han älskade att spela i SHL och publiken älskade honom. Så mycket att han också fick priset som MVP.

Han har mognat betänkligt sedan dess och är inte bara en tacklingsmaskin längre. Även om produktionen inte tagit någon vidare fart ännu kanske det finns mer i honom än vad som kommer fram, och det är nog det han också känner när han nu verkar söka sig vidare.

Glenn är fortsatt en riktigt bra tacklare. Han sätter sjyssta och fruktansvärt hårda tacklingar som fått många motståndare att tappa luften och inte minst balansen efter att man hamnat mellan Glenn och sargen. Det gör ont helt enkelt.

Även om han nu söker sig vidare tror jag, och jag hoppas verkligen att ni också tror det, att han ville avsluta på bästa möjliga sätt i Örebro. Den chansen togs ifrån honom när han fick en bentackling, landar olyckligt och får en fraktur på fotleden. Han är borta runt två månader. Chansen att han spelar i Örebro igen är nog borta i och med det.

Det känns jättetråkigt för det är inte alla spelare man väljer att ägna en lång text åt när de lämnar, men Glenn kommer att saknas som spelare och person. Han slog igenom med dunderbrak och han förtjänade en storstilad sorti trots sin ringa ålder, men det fick han inte chansen till.

Lycka till Glenn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *