Brynäs tråkade ihjäl Örebro effektivt

Brynäs tråkade ihjäl Örebro effektivt

Vi är alla bekanta med Peter Anderssons version av ishockey vid det här laget. Den är inte vacker, graciös eller speciellt kul att kolla på, men när den funkar gör den det möjligt för ett lag att fullständigt söva och ta udden av vilket annat lag som helst.

Örebro hade fem bra minuter i inledningen av matchen, men sedan fick Brynäs lite mer ordning på grejerna och matchen överlag kändes som något man visar högriskfångar för att helt ta udden av deras vilja att rymma, försöka med något dumt eller bara suga livsglädjen ur dem.

Det var en rätt tråkig match helt enkelt, men det gjorde inte Brynäs någonting. Det var ju till deras fördel.

När de gjorde 1-0 efter halva matchen kändes det först inte speciellt rättvist eller något som de hade jobbat ihop till, men vid närmare eftertanke så får jag nog revidera det. Det var ett oerhört typiskt Peter Andersson-hockeymål.

När de sedan gör 2-0 är även det ett väldigt typiskt Peter Andersson-hockeymål. Grisa in en retur när Örebro helt tappar markeringen framför egen kasse.

Brynäs vinner rättvist. I 55 minuter lyckas de trubba av Örebro, de ligger i skottlinjen och de ser till att hjälpa Ersson i målet som i sin tur såg till att stå på huvudet, nästan bokstavligen denna match.

Örebro lyckas inte luckra upp Brynäs försvarsspel. Det är inte samma låga nivå som i söndags, men de kör likväl fast och när man lyckas ta ett par dumma utvisningar på det så gör man det inte lättare för sig .

Borna Rendulic mål i powerplay kanske kan få honom att förstå att det lönar sig att skjuta!

Nu väntar ett speluppehåll på TVÅ VECKOR innan man ska möta Färjestad och sedan Malmö. Helt galet, men det är så denna säsong måste bli. Topp-6 är inte säkrad ännu heller. Det kan bli en ganska orolig väntan på de sista matcherna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *