Krönika: Succésäsong av Örebro Hockey

Krönika: Succésäsong av Örebro Hockey

Det är fullt förståeligt att människor blev besvikna efter förlusten mot Skellefteå i tisdags. Jag hoppas att ni likt som jag ändå kan se tillbaka på en säsong som är fylld av bra prestationer, kliv i rätt riktning och inte minst en oerhörd framgång för föreningen som helhet.

Killarna kom topp-6

Herrarna har under hela säsongen presterat en hockey som varit på en jämn och bra nivå. Det har varit en av de jämnaste säsongerna i mannaminne, och det har så klart gynnat Örebro som kunnat luta sig mot ett väl inspelat grundspel, med en stabil defensiv och bra målvaktsspel.

Nu var dock spelet denna säsong lite mer framåtlutat och man avslutade säsongen med hela 155 mål framåt, något som bara Skellefteå och Oskarshamn var bättre än. Det resulterade också i några fler insläppta mål än tidigare, men summa summarum gav det en fjärdeplats till slut, vilket är lagets bästa genom tiderna.

Laget har tagit fler poäng under en grundserie, men aldrig placerat sig bättre. Att de sedan går till semifinal efter att ha slagit ut Timrå i kvartsfinal gör knappast säsongen sämre.

Örebro gick upp till 2-0 i matcher och spelade väldigt övertygande. Skellefteå hade misslyckats med att stå upp mot Örebro och tyvärr insåg de det och anpassade sitt spel. Spelmässigt var det en fruktansvärt tajt serie med fåtal mål och det var verkligen ett riktigt skitmål som kom att avgöra allt till slut. Det var inte orättvist att Skellefteå vann, men likväl surt att det avgjordes på det sättet.

Det har varit lite cirkus kring tränarfrågan, sportchefsfrågan och inte minst kring hanteringen av Rodrigo Abols, men allt det ligger bakom oss nu. Sportchefsfrågan löste sig på ett högst oväntat sätt och vi väntar nu egentligen bara på att Ludde ska skicka ut pressmeddelandet om att Johan Hedberg är klar. Han har redan tackats av i Mora.

Tjejerna körde ångvält i serien

Damlaget lever lite i skuggan av Herrlaget, men de har också huserat i division 2. Där har det skett en del större förändringar på framförallt ledarsidan där Daniel Norrlund har klivit in som huvudtränare och Daniel Tagesson tagit över det sportsliga ansvaret för damerna.

Laget fick in Camilla Nilsson från Hällefors, en spelare som är alldeles för bra för denna serie, men de fick också förstärkning av Malin Wong och Linnea Åbyhammar i ett par matcher. Men spelare som Medelene Sundström, Frida Grandelius, Lovisa Samuelsson, Alice Lantz och Linnea Bäckström förtjänar alla att nämnas efter en imponerade säsong där man närmast kört över motståndarna serien igenom.

Nu väntar ett helt annat motstånd i NDHL och det ska bli mycket spännande att se laget som Daniel och Daniel plockar ihop. Ambitionen är så klart att inte falla ur igen, men skillnaden mellan botten och toppen i NDHL är stor och det är inte många lag i serien heller.

Löwdahls protegéer fortsätter att imponera

På det så har Örebro Hockeys juniorer fortsatt att prestera på en mycket hög nivå. Rent av bäst i Sverige för J18. De tog hem föreningens första SM-guld genom alla tider, och det kommer inte att vara det sista.

J20 blev lite lidande av att flera tongivande spelare hamnade i A-laget istället, (jag menar, finns det någon som ifrågasätter om Milton Oscarsson platsar eller inte längre?) och man tappade även Simon Forsmark som var av stor betydelse för dem.

Örebro Hockey U16 gick till slutspel efter en bra säsong, men där hade man oturen att hamna i samma grupp som Brynäs och HV71, och viss mån Frölunda antar jag, och med tanke på att Brynäs vann till slut är det nog inte helt fy skam ändå.

Framtiden ser fortsatt ljus ut för Örebro Hockey. Det nästan kryllar av spännande namn, många heter Karlsson av någon anledning, och detta då till trots den stora bristen på isytor som finns i staden och dövt gehör från kommunen för att få ordning på det.

Det finns så klart plumpen med bidraget som ska betalas tillbaka, men där är inte sista ordet sagt än.

Överlag ska vi alla vara stolta över det som Örebro Hockey presterat under denna säsong. Ynglingar, tjejer, killar, alla har levererat.

Detta har om något bara gett blodad tand för mig och jag hoppas även för er. Finalen var inte många centimeter bort. Nu är det guld som gäller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *