Krönika: Domarna är fantastiska

Krönika: Domarna är fantastiska

Nu när jag fått er uppmärksamhet vill jag börja med att säga att vi kommer inte lägga ut något aprilskämt. Jag har en lång lista med mer eller mindre bra skämt, men jag sparar dem till ett kommande år.

Istället ville jag få ner några tankar kring vad jag läst på inte minst Twitter, men också forum och andra sociala medier.

Matchserien mot Timrå var verkligen en otroligt underhållande serie på isen, men i sociala medier var den en förbannad katastrof.

Ribban för vad som var OK att slänga ur sig började på en rätt låg nivå och sen sjönk den bara lägre och lägre till nivåer djupare än jag någonsin kunnat föreställa mig.

Jag har använt Twitter väldigt länge, men detta var nog det sämsta som jag sett människor bete sig. Det är för fan bara hockey, ta ett steg tillbaka.

Twitter-trådar kunde börja ganska oskyldigt med en mer eller mindre löjlig jämförelse för att snabbt spåra ur när supportrar ur endera supporterskara ska ”stå upp för” egna laget.

Spelare blev anklagade för filmningar till höger och vänster. Bromé, det förstår jag, men det kändes som att det lades ut klipp om var och varannan spelare.

Jag tycker det kan vara kul med dessa normalt för ibland fångar någon vaken människa en situation som alla andra missat, men nu kändes det verkligen som att man försökte skapa saker från nästan ren inbillning.

Reportrar blev också påhoppade, fysiskt till och med, som David Hellsing beskrev i NA: podcast. Det är fan skrämmande.

Trollen vinner, och det är inte ens nära. Det är så himla trist. Ibland kan man inte ens hylla något bra som motståndarna gjort utan att @mittlagarbattreanditt1906 ska komma med en sur och helt irrelevant kommentar om en händelse som skedde i förrförra matchen.

Cmores egna Twitter-konto har också lagt ut inlägg för att trigga diskussioner eller förlöjliga spelare. Skämskudde verkligen.

Mer kärlek, mindre hat. Mer stötta egna laget, bry sig mindre om motståndet.

Trollen lever på uppmärksamhet. Utan det dör de ut. Tänk på det.

Sen vill jag ändå avsluta med att säga att domarna varit bra i det stora hela. De är människor som du och jag, och de har definitivt gjort färre misstag än din genomsnittliga Twitter-användare. Även om det just nu kanske inte är så mycket att komma med.

Ett svar på ”Krönika: Domarna är fantastiska

  1. Kan bara hålla med
    Jag avslutade mitt twitterkonto för 2 månader sedan, känns som det spårat ur och bara ger energi till den mörka sidan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *