Lettland körde över Österrike i OS-kvalet

Lettland körde över Österrike i OS-kvalet

Dominique Heinrich är på landslagsuppdrag och ska försöka hjälpa Österrike att ta sig till OS 2018 i Pyongyang. Under gårdagen mötte de Lettland och det skulle inte bli en enkel match. Lettland kom taggade och ledda av KHL-spelaren Kaspars Daugavins tryckte de till Österrike rejält. Matchen slutade hela 8-1 och Lettland hade sju olika målskyttar. Österrikes mål gjordes av Timrå-bekantingen Thomas Hundertpfund när han reducerade Lettlands ledning till 2-1 i slutet av första perioden, men sedan under andra perioden skulle Lettland öka på till 5-1 och bara fortsätta köra tills det stod 8-1 efter tredje.

Heinrich hade inte någon rolig dag på jobbet och slutade på två skott på mål och -3 till slut. Härnäst väntar Tyskland i en tuff match ikväll och sedan en avslutande match mot Japan på söndag. Med tanke på gårdagens resultat kommer Österrike troligen få det svårt att slå Tyskland som nog ändå är favorit till att vinna gruppen.

I den andra matchen i gruppen spelade Tyskland mot Japan och vann med 5-0  efter två mål av Rögle-spelaren Felix Schütz.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *