Lucas Lessio klar för Örebro Hockey

Lucas Lessio klar för Örebro Hockey

Det var inte länge sedan ”ryktet” kom upp här i diskussionsforumet, men nu bekräftar Örebro Hockey att kanadensaren Lucas Lessio är klar för klubben. Han kommer närmast från KHL och Medvescak Zagreb som slutade femma i sin division och därmed missade slutspel. Lessio stod för 11 mål och 9 assist på 38 matcher i klubben. Han har en hel del fina meriter på juniornivå, men lyckades aldrig riktigt etablera sig i NHL. Han inledde säsongen 2013/14 som en del av Phoenix Coyotes trupp, men blev nedskickad till Portland Pirates där han stod för en riktigt bra säsong. Han har sedan hoppat lite fram och tillbaka mellan NHL och AHL säsongerna efter det. Medan han gjort det bra i AHL har inte lyckats lika bra i NHL. Senaste säsongen valde han att flyga över till Europa och KHL.

Viktigt att notera är att han har en bra känsla för målet och spelar en väldigt nordamerikansk typ av hockey. Han är riktigt snabb och känns välscoutad av klubben då han borde passa in bra i spelsystemet. Det som kanske oroar lite är att han varit utvisad väldigt mycket under säsongen. Han kommer att spela med Örebro Hockey säsongen ut och har ambitionen att spela i NHL i framtiden. Han är bara 24 år gammal så jag kan knappast klandra honom för att sikta på att ta sig tillbaka till NHL. SHL är en bra språngbräda och med tanke på hur det gick för Derek Ryan förstår jag att han vill till Sverige.

Han kommer att träna med Örebro den närmaste tiden, men kommer att spela två matcher till med sin gamla klubb 14-15 februari innan han bli matchklar för Örebro Hockey. Ambitionen är att utöka kontraktet även till nästa säsong om både klubb och spelare är nöjda med prestationen på isen under de resterande matcherna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *