Lukas Pilö förlänger med två år

Lukas Pilö förlänger med två år

Jag har sagt det många gånger förut: inför säsongen var Lukas Pilö ett av de mest intressanta namnen i truppen. Mest av allt för att detta var säsongen han verkligen skulle få chansen från start och en möjlighet att sno åt sig en ordinarie plats i laguppställningen. Att han skulle vara med A-laget denna säsong var klart redan, men skulle han spela regelbundet?

Han visade redan förra säsongen att han var för alldeles för bra för J20 och i SHL gjorde han inte mig besviken, men i slutskedet av säsongen var han med och spelade upp Oskarshamn i SHL. Som en bärande back. Han var ingen utfyllnadsspelare. Han blev överröst med beröm av alla parter och det fanns krav på att man verkligen skulle ta tillvara på denna spelare i Örebro nu.

Sedan blev han skadad direkt i första bytet i första matchen på försäsongen och istället fick Alfred Barklund chansen och han har också visat framfötterna.

Pilö kom tillbaka och har visat omgående att han har ett spelsinne, en skridskoåkning och ett skott som gör honom till en ordentligt intressant talang som kommit upp genom Örebros egna led. Han må vara fostrad i Åker/Strängnäs, men sedan U16 har han varit Örebros spelare.

Han har nu skrivit på för två år till i Örebro och det gläder mig av många anledningar. Pilö har framtiden för sig och har alla förutsättningar att lyckas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *