Malmö tog ner Örebro på jorden

Malmö tog ner Örebro på jorden

Det blev inte någon repris. Malmö visste vad som väntade. De hade gjort läxan och såg till att Örebro inte kunde få till de där avsluten från nära håll som de numera söker mer och mer. När Örebro sedan kom ut helt uppgivna i den tredje perioden, all glädje bortblåst, bara uppgivenhet, då blir det väldigt svårt att vinna. Malmö vann varenda hopslag, varenda närkamp i inledningen. Örebro var inte där.

Örebro var annars det bättre laget överlag i två perioder, men något mål lyckades man inte göra. Man gav dessutom Malmö helt onödiga chanser i powerplay genom dumma utvisningar.

Jag hoppas verkligen man kollar närmare på Tylor Spinks utvisning där Alsenfelts flyger runt som en vante. Det var bara löjligt.

Det här var en match som på sätt och vis påminde mycket om tidigare matcher under säsongen där Örebro ändå spelar OK eller rent av bra, men inte gör mål. Nu sökte man riktigt farliga lägen, men man lyckades inte ens göra mål i fem mot tre i två minuter. Det är underkänt.

Malmö är svåra att möta. De är tunga och täta. De stängde igen mittzon rätt ordentligt i framförallt tredje. Örebro fick inte upp någon fart alls.

Läcker straff av Palushaj efter att Tom Wandell rivits ner.

Tillbaka till ritbordet för Eriksson, Löwdahl och Jönsson. Det här var alltför likt gamla synder.

Nu väntar ett längre uppehåll där tränarna verkligen kan försöka sätta sin prägel på laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *