Inför Örebro – Malmö 8/12

Inför Örebro – Malmö 8/12

Det känns lite hårt att kalla en match för en statistisk avvikelse, men jag tror vi alla i alla fall är överens om att segern mot Frölunda var inte som andra matcher. Örebro gjorde hela sju mål och en del avslut som tidigare matcher gått stolpe ut gick nu stolpe in. Karma? Hockeygudarna gillar laget igen? Bonnröta? Ett bortalag helt ur slag? Vi kan nog spekulera en del i det om vi vill.

Det var också Niklas Erikssons första match som huvudtränare och nog för att det märktes att det var ett lite nytt spelsystem, men framförallt såg det ut som spelarna hade roligt där ute. Mycket kan nog tillskrivas den där nytränareffekten som en del lag upplever, men den brukar kunna vara kortvarig tyvärr.

Frågan är därmed om Örebro kan fortsätta leverera på detta vis i flera matcher. Malmö är ett tyngre och jämnare lag än Frölunda. Det finns ingen sån där superförstalina som kan avgöra matcher själv, men man måste se upp med typ tre kedjor istället. Peter Andersson, som vi alla fortfarande nog håller varmt om hjärtat, har pli på sina killar och har justerat spelet efter den spelarbudget han fick. Malmö tog en ordentlig smäll förra säsongen och vill inte göra om det.

Örebro kommer troligen ställa upp med samma lag som senast. Kalle Olsson är fortsatt skadad och Tyson Spink behöver få matchvana. Han och Glenn lirade igår med J20 när de slog tillbaka Rögle med 3-2 och tog laget ett stort kliv närmare en slutspelsplats. Under uppehållet antar jag han kommer får en chans att spela till sig en plats i laget igen. Låt oss hoppas han inte går sönder igen.

Eero Kilpeläinen står igen om jag uppfattade Niklas Eriksson rätt i intervjun med NA. Eero verkar hittat formen så det är väl inte fel att han får fortsätta efter sin fina match mot Frölunda. Han var inte sysslolös om man säger så.

Senast var det runt 5300-400 officiellt, men det fanns en del ordentliga luckor på läktarna, vilket är bra beklagligt. Örebro (staden och folket) kan mycket bättre än så. Laget har sparkat tränaren som så många skrikit efter. Se då till att gå ner och stötta den nya tränaren, men framförallt laget. Det borde verkligen inte spela någon roll vem som står i båset eller vem som drar på sig tröjorna. Det är laget man stöttar ändå.

Matchen börjar 18.00 och det verkar luta åt närmare fullsatt. Förhoppningsvis kommer även de flesta säsongskortsinnehavare den här gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *