Martin Johansson på väg tillbaka

Martin Johansson på väg tillbaka

Medans Joakim Andersson högst troligen inte spelar i år verkar Martin Johansson närma sig en comeback. NA rapporterar att skadan han drog på sig förra vintern har slutat göra sig påmind och att han nu kan träna för fullt. Han är inte aktuell för dubbelmötet med Malmö, men det verkar inte helt orimligt att vi kommer att se honom i laguppställning kort efter det. Han kommer givetvis att vara matchotränad och frågan är hur mycket av sommarträningen som kommit honom till gagn efter att han fått vila en period och sakta börjat trappa upp träningen igen.

Det sägs att ett tränarbyte har liten till ingen effekt, och det har visats genom studier, men Johansson är en sådan spelare som gör stor skillnad på isen. Sedan ska vi inte måla upp honom som någon Messias. Ishockey är en lagsport där alla måste dra sitt lass och när vi har rutinerade spelare som tar korkade utvisningarna är det dags att fundera på vad de gör fel. Örebros största problem är dessutom spelet med en man mindre och där har nog aldrig Johansson haft någon större roll.

Malmö malde ner Leksand i gårdagens match och om Örebro ska kunna rucka på årets överraskningslag gäller det att ha sjukt bra disciplin och ta vara på deras ibland lite nonchalanta spel. Malmö spelar lite på chans mellan varven, sådan är Peter Anderssons hockey, men det har fungerat hittills. Örebro kommer definitivt in i matchserien som ”underdog”, men Örebro måste börja ta poäng snart för att inte halka efter alltför mycket. Efter 15-20 omgångar brukar man kunna se hur serien kommer sluta till slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *