40 minuter bottenskrap mot Leksand

40 minuter bottenskrap mot Leksand

Leksand mot Örebro hade man kanske kunnat tänka sig att det skulle kunna bli en fartfylld historia med mycket chanser åt båda håll, men riktigt så blev det kanske inte. Det vara bara chanser åt ett håll. Mot Örebros mål.

Leksand gjorde både ett och två mål medan Örebro stod på hälarna och hela tiden låg ett eller två steg efter. De blev ifrånåkta på ett sätt som var snudd på pinsamt i all ärlighet. Time out kom och det behövdes, men om det gjorde så stor skillnad vet jag inte.

Örebro fick flera chanser i powerplay under matchen, men gjorde som vanligt inte mål. Det hade mycket väl kunnat väcka laget, men istället fortsätter det vara ett sänke snarare.

Leksand fick också en straff, men den såg Jonas Arntzen till att stoppa. Han avslutade första perioden med över 90% räddningsprocent trots två insläppts mål. Jag kan verkligen inte klandra Arntzen för förlusten. Resten av laget var helt enkelt inte närvarande.

Mot slutet av första perioden kom den väldigt jobbiga situationen när Joel Mustonen blev liggande helt still på isen en lång stund efter vad som såg ut som en slewfoot. Han hade ingen chans att kunna rädda sig när han fick benen undansparkade och sedan kastad bakåt. Det ledde sedan till en anmälan, men under matchen blev det inte ens en utvisning. Direkt uselt av domarna.

Det tog en jäkla tid för läkare att hasa sig fram till honom. Nog för att is är hal, men kom igen? Man kan se Mustonen röra lite på sig och efter en stund kan han sätta sig upp. Han tar sig sedan av isen med hjälp av lagkamrater.

Perioden bröts i förtid och det hann inte ens gå en minut innan spelet var igång igen innan nästa spelare blev liggande. Justin Kloos kör in i Carter Ashton och kan lämnade isen efter en stund.

Andra perioden är ganska lik den första. Leksand fortsätter att spela i Örebros zon kort och gott. Örebro fick ett powerplay, misslyckades och sedan gjorde Leksand 3-0 på ett smart skott som gav en retur som slogs in.

Det blir sedan lite gruff framför mål. Jonas Ahnelöv åker mot Linus Öberg som har ryggen till. Öbergs klubban är mellan benen på Ahnelöv, men att den hamnar där ser ju knappast ut att vara Öbergs mening. Om han sedan väljer att trycka till lite när klubban väl är där så gör han så klart fel, men det är ingen självklarhet att Öberg satte klubban mellan benen på honom för att slå honom på kulorna.

Robert Leino hittar Leo Carlsson i slottet som sedan spelar fram Oliver Eklind till ett öppet mål från en meter. Snyggt.

Den tredje perioden var sedan helt Örebros. En puck i stolpen rätt omgående. Örebro fortsatte att mala på och hade helt vänt på matchen spelmässigt. Från att ha varit nästan bara Leksand var det nästan bara Örebro.

Då fick Leksand powerplay. Mål.

Nick Halloran snor sen åt sig pucken på egen blå och sätter distinkt 4-2.

Örebro fortsätter trycka på och Leksand kändes alltmer som de hade soppatorsk.

Örebro stångade på, men tiden rann iväg och med dryga tre minuter kvar får Leksand powerplay igen.

Ridå.

En allt som allt riktigt undermålig insats. Det är bara att hoppas att detta inte upprepar sig på lördag när det är returmöte. Med alla nya skador kommer Örebro att behöva ställa ett väldigt ungt lag på isen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *