Andra raka förlusten, sviterna brutna

Andra raka förlusten, sviterna brutna

Någon gång skulle hemmasviten brytas och att det var svårspelade Luleå som skulle göra det var kanske ingen högoddsare. Örebro startade annars matchen riktigt bra och att det bara var 1-0 efter första perioden kändes måhända i underkant.

Christopher Mastomäki var den som låg bakom förarbetet till målet genom en forecheck som var rent ut sagt EXEMPLARISK. Det var hans mål även om Kristian Näkyvä var den som satte pucken i nät.

Om första perioden var Örebros var den andra perioden ännu mer Luleås. De satte tonen direkt och fick också målen med sig. Två backmål av Jonathan Andersson och Julius Honka som båda satt på stötsidan om Enroth.

Det går inte direkt att ifrågasätta Luleås ledning efter två perioder. De tog verkligen över helt.

I den tredje svängde det igen när Örebro kom ut som ett nytt lag igen och vem om inte Christopher Mastomäki trycker in 2-2 efter att Robin Kovacs kört runt sin back och sen prickat stolpen med sin dragning. Den lösa pucken lyfte Mastomäki skoningslöst upp i nättaket.

Örebro fick ett powerplay drygt halvvägs in i perioden efter att Jonathan Andersson och Oliver Eklind krokat ihop och Anderssons klubba letat sig upp i ansiktet på Eklind. Det såg verkligen ut som en kampsituation, som faktiskt Eklind var högst ansvarig för, och jag kan tycka att det kändes aningen tragikomiskt, även om det också var tekniskt korrekt, att Andersson åkte ut.

Universum rättade dock till det när Örebro tvingades spela med sitt krampaktiga powerplay och Luleå istället tog kommandot och kunde göra 3-2 på en spelvändning där fyra spelare spelade ut fem.

Enroth missbedömde Linus Omarks skott och det letar sig in via stöten. Med tanke på hur bra han varit under inledningen av säsongen kanske man får ge honom lite utrymme för misstag, men trist att det hände likväl.

Örebros powerplay är som egen varelse helt särskild från allt annat spel som de har för sig. Spelarna ser ovana och stela ut på ett helt annat sätt än när de ska spela någon annan form av hockey. Inte minst när de ska försöka vinna tillbaka pucken, men det är nog som uppenbarast när de ska försöka ta sig in i offensiv zon.

Örebro försökte jaga för en kvittering, men Luleå dödade effektivt mycket tid för Örebro. Örebro skapade en del oreda, inte minst mot slutet av perioden, men det där med att få pucken ändå in i mål har varit svårt för laget sedan första matchen.

Örebro förlorar alltså hemma. Det var många matcher sedan man såg det hända, men det är också den andra matchen i rad man förlorar. Målskyttet är fortsatt inte riktigt vad det borde vara. Örebro skapar fortsatt mycket chanser och man spelar bra defensivt, men det är antalet mål som avgör i slutändan.

Det är för många spelare som inte levererar offensiv produktion och det måste ändra sig annars kommer det bli någon top-6. Nu är det fortfarande långt kvar av säsongen och man ska inte dra för stora växlar av två förluster, men målskyttet har knackat lite sedan början och det syns ingen större förbättring.

Nu väntar Frölunda på torsdag. En väldigt svår match utan tvekan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *