Inför Örebro – Frölunda 25/11

Inför Örebro – Frölunda 25/11

Örebros form efter uppehållet har väl inte riktigt nått upp i samma nivå som det var innan allting stannade upp för en ”landslagsturnering” som få riktigt orkar bry sig om. Insatsen mot Oskarshamn var riktigt dålig i en överlag dålig match.

Mot Luleå såg det mycket bättre ut i en period innan de individuella misstagen straffade laget hårt. Att sedan falla på något av ett slumpmål kändes så klart slut, men det belyste ändå hur jäkla usla Örebro är i powerplay. Så dåliga att man blev sänkta av sitt egna spel med en man mer.

Nu väntar Frölunda som också är fruktansvärt bra i powerplay. Det hänger givetvis väldigt mycket ihop med att Ryan Lasch återvänt. Utan honom var de sämre än ett stim döda fiskar. Inte ens Örebro var så dåliga.

Frölunda är bra annars också. De har ett intensivt spel som de fått att fungera mest hela tiden denna säsong. De har en hög lägstanivå i det mesta de gör. Till och med boxplay faktiskt.

Det här blir en riktigt svår match för Örebro imorgon. Det är bara hoppas att hemmaplan och den fina stämningen ska kunna ge laget den fördel och det stöd som behövs för att de ska kunna ta hem det.

Leo Carlsson är tillgänglig igen för Örebro, annars ingen skillnad mot senast. Gissningsvis får kanske Jonas Arntzen chansen imorgon då han ändå gjort bra insatser mot Frölunda innan (vill jag minnas).

Frölunda har frågetecken på Johan Sundström, men verkar annars ha samma lag som senast.

Matchen börjar 19.00 och spelas så klart i Behrn Arena. Lutar mot slutsålt även denna match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *