Arntzen nollade Frölunda

Arntzen nollade Frölunda

Det var en förstaperiod som Frölunda dominerade fullständigt. Örebro försvarade sig mycket framgångsrikt, men man lyckades inte vända på spelet ordentligt utan hade bara ynkliga tre skott på mål under hela perioden. Uppspelen fungerade inte, men när de inte gjorde det såg spelarna till att hjälpa sin målvakt så mycket man kunde.

Den andra perioden jämnar Örebro ut spelet något, men Frölunda har fortsatt ett visst övertag. Örebro lyckas dock vända på spelet bättre och det känns lite som att Frölunda tömde tanken i första och nu fick Örebros backar lite mer tid och andrum, vilket gjorde det möjligt för Örebro att kontra in 1-0 redan efter en minut.

Robert Leino fortsätter att visa att Niklas Johansson gjorde rätt som gav honom ett treårskontrakt direkt.

Dryga elva minuter senare såg Robert Leino till att kontra in sitt andra mål för kvällen. Han är klinisk verkligen när han kommer i fart helt rent med målvakten.

I den tredje perioden gick Örebro för att spela av matchen, vilket gjorde att man säkrade mycket med många enkla utlägg med låg risk. Man gjorde det framgångsrik och såg till att hjälpa Arntzen hålla nollan.

Samtidigt såg man till att göra 3-0 när firma Muzito-Bagenda-Rendulic-Abols bet sig fast i anfallszon och Rendulic mycket vaket såg till att servera Abols öppen kasse istället för att skjuta själv när han själv stod väldigt bra placerad i slotten, men med stark uppvaktning.

Frölunda orkade inte ånga på hela matchen utan körde slut lite grann i första perioden och eftersom Örebro lyckades stå emot då samtidigt som man tog vara på sin chanser får man ändå säga att det är en hyfsat rättvis seger, men det hade varit bra om man kunde undvika att bli tillbakapressade på samma sätt igen.

Det var inte jättemånga utvisningar i matchen, men Örebro drog på sig ett par stycken. Jag tycker boxplay-spelet såg bra ut samtidigt som man också höll tätt. Man fick ett par chanser att spela powerplay också, men även om spelet såg ganska bra ut kom inget mål i den spelformen. Det kanske är ett trendbrott på gång, men får väl inte ropa högt riktigt än.

Jonas Arntzen fortsätter att imponera i kassen och ger ett kyligt och samlat intryck hela tiden. Han står på rätt ställe och är tät kring stolparna. Frölunda sökte sig ofta in framför mål, men där var både Arntzen och backarna vakna och såg till att få bort pucken.

Örebro står för en stark insats överlag nere i Göteborg. Tre väldigt sköna poäng in på kontot. Nu väntar nytt svårt motstånd i form av Växjö borta. Ingen omöjlig uppgift, men en svår sådan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *