Hästen förlänger

Hästen förlänger

Örebro fortsätter annonsera viktiga förlängningar inför framtiden. Senast var det fysteamet som skrev på tre år till och nu är det Kristoffer ”Hästen” Ericson som förlängt. Hästen har varit med Örebro länge och har jobbat både målvakterna både i A-laget och i juniorleden, men har också fått ett ansvar i analyserna av matcherna.

Vi pratade med Hästen för några år sedan i en lång intervju och det förvånar mig inte att han blir kvar i klubben flera år till. Inte bara för att han är en hemodlad produkt utan för att han också fått målvakterna att utvecklas och är mycket omtyckt av sina adepter. Han är en av ligans yngsta målvaktstränare, men har redan lyckats samla på sig mycket erfarenhet.

Örebro har skickat ut många målvakter från juniorleden till olika klubbar i division 1 och Hockeyallsvenskan under de senaste åren. De hetaste just nu är kanske Daniel Marmenlind som gjort succé i Västervik och nu ryktas till SHL, men också Isak Mantler som är backup i Björklöven. I Hockeyettan huserar Isac Olsson, Jonathan Frykholm och Oliver Eriksson, samt i Norge spelar Oscar Fröberg i Narvik.

Utöver då Jonas Arntzen som tagit stora kliv i Örebro och utvecklats till en riktigt bra SHL-målvakt. Örebro producerar mycket målvakter, men ingen som ännu tagit klivet hela vägen upp från juniorled till A-lag på senare tid. Målvakter har dock en tendens att behöva lite längre tid att få allt på plats och det är ovanligt att en målvakt tar det klivet.

Samtidigt skulle jag tro att det är mest en fråga om tid innan det kommer upp en kille från J20 som också lyckas ta klivet till SHL, men exakt när det kommer att hända är nog svårt att förutsäga. Det är ett väldigt stort kliv att ta, men vi har sett spelare överraska förut.

– Vi är väldigt nöjda med Kristoffers arbete och glada över att kunna skriva ett längre avtal. För oss är det viktigt att fortsätta arbeta med kontinuitet och med sin kompetens är Kristoffer en viktig pusselbit i tränarteamet. Med sitt engagemang och hårda arbete tycker vi att Kristoffer är helt rätt person för att fortsätta utveckla våra målvakter, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Kul att få fortsatt förtroende i klubben i mitt hjärta. Vi har ett starkt team runt laget och det är inspirerande att varje dag gå till jobbet. Nu ser jag framemot att fortsätta jobba tillsammans med våra målvakter, säger Kristoffer ”Hästen” Ericson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *