Brynäs manövrerade ut Örebro

Brynäs manövrerade ut Örebro

En lovande start av Örebro avtog tyvärr snabbt efter att Örebro fick spela boxplay och med bara nio sekunder kvar av det släppte de in periodens första mål.

Innan perioden var slut skulle Brynäs ha utökat ledningen och även det målet kom efter att Örebro inte lyckats rensa bort pucken från runt egen kasse.

Leo Carlsson och Joel Mustonen stod för de farligaste chanserna för Örebro och de var hyfsat bra chanser, men det är ingen stor tröst när det inte blir mål.
Örebros powerplay var högst ofarligt i jämförelse med Brynäs dito tyvärr.

Totalt fick Örebro bara iväg fyra skott på mål i första perioden. Det var ett helt enkelt väldigt uddlöst Örebro som bara körde in i Brynäs uppställda försvar.

Örebro började bäst av de två lagen även i andra, men det resulterade inte i något. Sedan körde Anton Rödin över Jhonas Enroth medan han åkte och kollade åt ett helt annat håll. Otroligt konstigt hur han inte kan vara medveten om vart han åker, men han börjar ju bli till åren, eller så var han det.

Oavsett så skapar Örebro ingenting. Istället får Brynäs energi av det och börjar snurra i Örebros zon. Det resulterade inte heller i något och halva perioden hann gå utan att det egentligen hände så mycket över huvud taget. Örebro hade fått till ett helt skott på mål under första 10 minuterna och då hade man även spelat powerplay.

Det blev först farligt när Marcus Hardegård bestämde sig för att ta saken i egna händer och helt enkelt åka in framför mål efter att han fintat bort sin följare vid sargen. Tyvärr studsade pucken över klubban när han skulle slå på returen.

Abols tänkte då att han inte kunde vara sämre och försökte även han bryta in, men inget mål då heller. Brynäs fick sen lite snurr igen, men inget kom förbi Enroth.

Brynäs snurrade bättre, men skapade väl inte mycket de heller. Rätt tråkigt match överlag såhär långt. Få skott och ännu färre riktiga farligheter.

Tredje perioden känner hittar Örebro fortfarande inte till några riktiga farligheter. Istället gör Brynäs 3-0, igen väldigt nära mål.

Oliver Eklind drar sen på sig en utvisning och nytt powerplay för Brynäs. De gjorde faktiskt inte mål i powerplay, men väl några sekunder senare. 4-0 har ju varit ett gångbart resultat för Brynäs så varför inte även denna kväll?

Örebro gör ett halvdant försök att göra ett mål innan matchen ska ta slut, men drar sen på sig ännu en utvisning med mindre än tre minuter kvar.

Brynäs har en tydlig spelidé, ett försvarsspel som fungerar väldigt väl mot Örebro när alla göra det de ska. Det blir inte roligt att kolla på och de lever på att de ska själva göra mål på de fåtal målchanser de skapar. Det är bara att gratulera att de just nu gör det, men denna utdelning kommer inte att fortsätta.

Örebro har fortsatt mycket att fundera på. Idag förlorar man viktiga kamper framför eget mål dessutom. Något man inte gjort speciellt mycket tidigare. Powerplay är två minuter slöseri av speltid och har varit det över flera säsonger.

Brynäs vann fullt rättvist helt enkelt. Som Niklas Eriksson sa det själv, Örebro har inget tryck i spelet och är för klena idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *