Inför Brynäs – Örebro 28/12

Inför Brynäs – Örebro 28/12

Örebro stod för en stark vändning mot Luleå i förra omgången där man hämtade upp 0-2 och vann i förlängningen med 3-2 efter att Nick Ebert tagit med sig puck och målvakt in i kassen efter att han blivit fälld.

Brynäs å sin sida hade en makalös utdelning mot Malmö där man gjorde fyra mål på 17 sjutton skott. Veini Vehviläinen höll nollan igen och är faktiskt i delad ledning med Jhonas Enroth i den statistiken. Hans övriga siffror är sämre än Enroths, men ändå får man väl säga att han levererat på en hyfsad nivå statistiskt i alla fall i ett sämre lag.

Båda lagen är indragna i varsin streckstrid, men i olika delar av tabellen. Brynäs, Linköping och Malmö gör just nu upp om den sista platsen till play-in och av de tre trodde jag på förhand att Malmö skulle ta den platsen med marginal ner till de andra två.

Örebro å sin sida är i ett riktigt getingbo med sex lag inom fem poäng, och det är tre lag i toppen av serien som går att komma ikapp för ett lag som radar upp några segrar. Just nu är Örebro sjua och det är egentligen inte riktigt godkänt även om det är tätt.

Jussi Puustinen var tillbaka senast, men så mycket såg man inte av honom, eftersom han inte spelade så mycket. Förhopningsvis kan han börja växla upp inom kort. Örebro är i stort behov av målskytte och ett fungerande powerplay.

Dmytro Timashov har varit en injektion för Brynäs. Mikko Manner har verkligen försökt göra Brynäs till ett bättre lag och bättre är de, men de har kanske en bit kvar till stabila.

Medans Örebros powerplay ligger på 0% senaste fem matcherna ligger Brynäs på 36%. Örebros avsaknad av spjutspets är så uppenbar att det är sorgligt.

Örebro med sin fina hemmastatistik är givetvis favoriter ikväll, men har inte spelat jättebra mot Gävlegänget tidigare.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 4.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *