Det tog stopp i semin

Det tog stopp i semin

Tyvärr får man säga att det blev inte alls den start som man hoppades på. Örebro blev uppätna i mittzon och Växjö inte bara vann pucken utan kunde också vända flera gånger och skapa riktigt heta chanser.

Tidigt fick Växjö snurr i Örebros zon och kunde göra 1-0 när Örebro stirrade puck. Det kan även ett andra mål med dryga halvminuten kvar av perioden.

Jhonas Enroth gjorde sitt yttersta för att stoppa allt han kunde och kan verkligen inte lastas för resultatet efter första, även om jag tror att han vill ha tillbaka det andra målet.

Örebro skapade egentligen ingenting förr än efter en kvart gått, men hade även efter det svårt att skapa något riktigt hett.

Den andra periode såg marginellt bättre ut, men Växjö dominerade fortfarande spelet. Halvvägs in i perioden kom dock Örebro igång mer och mer, men det avtog det med efter att Växjö ändå lyckats försvara sig bra.

Örebro får sen chansen att spela powerplay, men skapar ingenting.

Överlag får man tyvärr känslan av att Örebro är inte riktigt där. De vinner inte dueller, de hjälper inte varandra och de är inte samspelta.

Det gick inte att känna igen Örebro riktigt. Det var inte uppgivet, mer desorienterat och inte alls så strukturerat och disciplinerat som man sett innan i slutspelet.

Nu hade man verkligen inget att förlora. Örebro kommer också in i tredje perioden på ett bra sätt. Tyvärr leder det inte till något mål och sedan gör Växjö allt för att stänga mittzonen åter igen. Örebro tog tillbaka kommandot igen, men hade fruktansvärt svårt att komma in på mål.

Sedan blev det dags för spel i powerplay igen och en puck hamnade i nät, men det dömdes bort. Linus Öberg krigade in pucken, men var också på målvakten innan pucken gick.

Men det skulle komma en reducering kort senare när Kristian Näkyvä, som haft en ganska tung match, prickskjuter in reduceringen. Grym skymningen av Öberg vid målet.

Örebro trycker sedan på för en reducering och tar också målvakten med två minuter kvar. Växjö lyckas sedan rensa via sargen när det blir oreda framför mål och väldigt turligt hamnar pucken också i mål.

Tyvärr får man säga att Örebro var inte med i matchen de första två perioderna och det är svårt att ifrågasätta segern utifrån det.

Örebros säsong tar slut i den femte avgörande semifinalmatchen mot seriesegrarna. Örebro pressar alltså Växjö till det yttersta och har inget att skämmas över.

En besvikelse så klart att Örebro förlorar, men ändå otroligt imponerande att Örebro tog sig så långt som man gjorde. Nu väntar en silly season där Niklas Johansson ska presentera laget som nästa säsong ska gå ännu längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *