Örebro tog tillbaka taktpinnen

Örebro tog tillbaka taktpinnen

Örebro kom ut med kniven på strupen, men den kastade man åt sidan och gasade på ordentligt. Örebro tog helt enkelt initiativet och såg till att styra spelet. Utöver en slumchans i slottet hade inte Växjö speciellt mycket. Örebro skapade kanske inte heller överdrivet många riktigt heta chanser, men var dem som försökte mest.

Örebro tog ledningen när man vinner tekningen i powerplay och ger Nick Ebert ett hav av is och en halvtimme eller två att ladda och sikta in sig innan han bombar in pucken i krysset bakom en chanslös Erik Källgren.

Andra perioden var bara barnet sedan när Emil Larsson blir frispelad av Joonas Rask som fått en snabb backhandspass av Oliver Eklind i sin tur. Han försöker dra in den köksvägen, men bli stoppad. Han är sedan påpassligt med på när pucken dyker ner bakom mål och vallar in den hur kallt som helst. Örebro ledde med 2-0 och det kändes inte alls orättvist.

Halvvägs in i andra perioden kändes Örebro som fortsatt det bättre laget. Växjö såg överlag lite bleka ut, men kunde ibland visa på lite fina kombinationer och komma till bra lägen. Problemet var kanske att det var fel spelare som väl kom i läget.

Med dryga sju minuter kvar får sedan Växjö fast pucken i Örebros zon ordentligt. Inte minst eftersom Eberts klubba går av, men det hindrar inte honom från att vara i vägen och blockera pass med skridskorna.

Örebro klarar av det, men i bytet efteråt greppar Rasmus Rissanen pucken på ett otillåtet sätt. I den vevan kommer det också upp en repris på när Tim Erixon crosscheckar Emil Larsson i huvudet. Domarna väljer att visa ut Erixon med 5+20 för crosschecking. Utvisningen i sig är kanske lite hård, men inte direkt felaktig. Det som dock får studion och Twitter att koka över är att man visade reprisen denna gång, men inte gjort det tidigare.

Det är korrekt att visa reprisen idag, men SHL har ett stort problem med att klubbar kan välja mellan vad som visas på jumbotronen eller inte. Alla SHL-klubbar ”fuskar” med detta och utnyttjar det till sin fördel.

Inget mer mål kommer i andra, men det skulle visa sig att Nicke Ebert inte var färdig för kvällen. Dryga tre minuter in i perioder dunkar han in sitt andra mål för kvällen. Ett skott som Källgren kanske hade kunnat ta en bättre kväll, men nu har han inte det och det blev mål.

Växjö lyckas sedan reducera till 3-1 några minuter senare när Örebro inte tar backcheckingen på allvar. Ett ganska onödigt mål att släppa in faktiskt.

Minuterna sedan lyckas Växjö etablera tryck i Örebros zon och man lyckas få in ett backskott i mål. Växjö var nu bara ett mål efter.

Örebro tog time-out, och det var tydligt att Örebro skulle bara spela av matchen efter det. Med tanke på att man vann får man väl säga att det var framgångsrikt, men det var verkligen med millimetrarna på sin sida.

Mot slutet tog Växjö ut målvakten, men fick inte in någon puck. Det var nära, men nära skjuter ingen hare.

Nu åker båda lagen till Växjö för att spela match igen på torsdag. Den sista och helt avgörande matchen i denna serie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *