Effektivt Luleå vann rättvist mot halvblekt Örebro

Effektivt Luleå vann rättvist mot halvblekt Örebro

Luleå kom ut i ett rasande tempo och satte ordentlig press på Örebro. Linus Omark var närmast att få utdelning när han fintade sig fram i slottet och sköt precis utanför, men istället skulle Örebro vända och göra 1-0. Inte alls rättvist i stunden.

Nick Halloran kom flygande ner på kanten och sköt på bortre benskydd och returen fick Leo Carlsson tag på och kunde lyfta in 1-0.

Efter målet kom Örebro igång och spelet jämnade ut sig och var lite böljande. Örebro var dock de som skapade mest under den här tiden.

Tekning i mittzon efter lite mer än halva perioden spelade och pucken går ut till Nick Ebert som fintar första spelare och slår sen pucken över till Robin Kovacs som prickskjuter in 2-0 på sitt gamla lag.

Daniel Audette fick sedan ett rent friläge och sköt i ribban. Nu kändes det nästan som att Örebro var på väg att ta över .

istället åker Linus Öberg ut för hakning och i det påföljande powerplay-spelet reducerar Luleå till 2-1. Sedan blev det Örebros tur att spela powerplay, men inget mål.

Örebro åker sen ut två gånger efter att först Christopher Mastomäki och Brendan Shinnimin krockat. Sedan blev Robert Leino bortlurad av Joonas Rask och fick sätta sig på bänken han med.

Mycket utvisningar var det.

Luleå som är erkänt starka i andra perioden lyckades köra fast Örebro och det renderade till slut ett powerplay för dem och även ett mål där.

Örebro hade svårt att få till mycket spel, men när Audette fick tag på pucken nere i hörnet körde han ifrån sin back med klubban runt midjan, vände in framför mål och fick med sig en utvisning. Där gör då Luleå 3-2 efter ett klappruttet ingångsförsök av Örebro.

Örebro fick äntligen ihop spelet efter två tredjedelar av perioden hade passerat och skapade en del kvalificerade chanser. Audette och Leo Carlsson bidrog båda, i olika byten, i stor mån till det.

Luleå gör sedan 4-2 i ett sällsynt anfall.

Den tredje perioden hände det inte överdrivet mycket. Det tog nästan halva perioden innan Örebro fick till ett powerplay och det började med att Luleå var nära att göra 5-2. Inget mål för Örebro heller för den delen.

Kort efter det åker Oliver Eklind ut och sen sekunderna får Shinnimin sätta sig i skamvrån. Det gör att Luleå kan göra 5-2 i spel fyra mot fyra.

Efter att ha stångat huvudet blodigt i den försvarsvägg som Luleå ställde upp lyckades faktiskt Örebro reducera till 5-3 genom Libor Sulak som följde med upp i ett flygande anfall.

Inte mycket att säga om resultatet. Luleå var bättre. Örebro var ojämna och bitvis tandlösa medan Luleå var konsekventa och effektiva. Örebro hade behövt vara bättre i försvarsspelet framförallt för att kunna rubba på Luleå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *