En pinne efter aningen trött insats

En pinne efter aningen trött insats

Det var en fartfylld öppning på matchen där Rögle var spelförande. Örebro fick mest fokusera på att försvara sig, och gjorde det rätt OK. Mitt i pressen lyckades Örebro kontra där sedan Jani Lajunen vände upp i offensiv zon, serverade en framstormande Linus Öberg stenhårt på bladet och Öberg placerade in 1-0. Rättvist? Njaa…

Rögle slog inte av på takten på grund av det utan fortsatte gasa. De skapade bättre och bättre farligheter, men Jhonas Enroth stod emot.

Rögle hade väldigt många avslut från back. Ofta givetvis för att styras, men som sagt, Enroth kändes trygg. Det var dock oroväckande hur tända Rögle var och hur ofta Örebro förlorade närkamper när de väl var de av dem. Oftast var Rögle bara helt enkelt först på pucken.

Rögle fortsatte trycka på, men åter igen mycket skott utifrån, ibland för styrning, ibland inte. Örebro i sin tur skapade inte mycket. Att de till slut kvitterar kan man inte säga mycket om. De hade jobbat ihop till det.

Örebro kom ut betydligt bättre i andra och Robin Kovacs fick ett friläge ganska omgående som han tyvärr inte kunde sätta i nät. Några minuter senare var vi tillbaka till situationen i första. Rögle gasade på och Örebro kämpade för att hänga med. Det gav Rögle ett powerplay till slut och där tar de också ledningen med 2-1.

Örebro hinner andas ut lite och då lyckas man också sätta tryck mot Rögles mål, vilket på sätt och vis också leder till ett powerplay för Örebro. Det blev inget mål, men det var ett bra powerplay bortsett det. Många chanser som alla tyvärr stoppades av Calle Clang.

Den tredje perioden började sedan i ett lägre tempo, vilket gynnade Örebro. Kvalitén på spelet gick också ner något, men det kändes lite som att Örebro var på väg att bli det spelförande laget, men det jämnade ut sig och svängde tillbaka till Rögle igen.

Överlag hände det väl inte jättemycket i tredje perioden, men var det något lag som i alla fall försökte göra mål så var det väl fortsatt Rögle.

Då fick Örebro chans att spela powerplay igen och Calle Clang gjorde vad han kunde för att stå emot, men det räckte inte. Örebro ställde upp bra och fick in en kvitteringspuck när Nick Halloran satte pucken i nät till slut.

Det var fortsatt hyfsat jämnt där båda lagen hade halvdana chanser till en början, men åter igen var det Rögle som tog över och de var nära att ta ledningen mot slutet. Det kom dock inte utan Örebro lyckas jobba till sig minst en poäng i Ängelholm.

Dryga minuten in i förlängningen får Rögle powerplay i när Tambellini faller i närkamp med Ebert. Gustav Backström såg ut att reda ut det först, men till slut kunde inte ens han stoppa Rögle som avgör med några sekunder kvar av powerplay.

Jhonas Enroth gör en ny stormatch när resten av Örebro jagade grönvita spelare runtom isen.

Örebro får vara glada för en poäng efter denna insats över 60 minuter. Förhoppningsvis är inte Oliver Eklind allvarligt skadad. Det är inte vad Örebro behöver just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *