En pinne borta mot Färjestad

En pinne borta mot Färjestad

Det var en första period som gav mersmak. Örebro ägde första halvan av matchen så pass att Färjestad blev tvingade att ta time-out. Det gav dock en effekt för de fick en period där de ägde spelet innan Örebro vände tillbaka igen. Att Örebro ledde med 1-0 efter första tycker jag kändes mer än rättvist.

Ett powerplay-mål var det dessutom från Emil Larsson. Det har man inte sett mycket av på sistone (powerplay-mål i allmänhet alltså), men nu blev det utdelning omgående, och det skulle komma mer av det senare.

Tyvärr lyckades inte Örebro bibehålla spelövertaget i andra perioden utan istället tog Färjestad kommandot. Örebro körde fast när Färjestad ställde om till en mycket högre press. Örebro lyckades inte reda ut det och det ledde tyvärr till att hemmalaget både kunde kvittera och ta ledningen, något turligt får man ändå säga. Det var kanske inte orättvist, men turligt när skottet långt utifrån styrs i mål av en Örebroklubba på vägen.

Den tredje perioden såg Örebro till att jämna ut spelet och kunde både gå ikapp och ta ledningen när Färjestad kom av sig. Det första målet var ett nytt powerplay mål där Emil Larsson skymde och Robin Kovacs sköt. Det andra målet krigade Daniel Muzito-Bagenda in efter att han, Ludvig Rensfelt och Oliver Eklind skapat kaos i offensiv zon.

Tyvärr skulle det inte räcka utan Färjestad kvitterade kort efteråt och matchen gick sen till förlängning. Även det målet ser ut att ta på en Örebro-back på väg in. Ibland har man inte hockeygudarna med sig helt enkelt.

Förlängningen bjöd på ett ganska kontrollerat spel från båda lagen där inget lag lyckades ta vara på de fåtal chanser som kom ändå. Man var antingen överkreativa eller spelade för långsamt.

Matchen gick till straffar där Örebro lade tre bra straffar, men Henrik Haukeland gör några helt sanslösa räddningar. Straffarna är bra och jag gapade stort när jag såg att han räddade först Ho-Sangs straff och sen Kovacs. De där är mål under normala omständigheter, men det Haukeland visade upp var allt annat än normalt.

Tyvärr avgjorde Färjestad på nästa straff, men de får verkligen tacka sin målvakt för den bonuspoängen.

Jhonas Enroth gör en ny bra match och bli ställd på två av målen när backarna styr in pucken och det tredje är ett riktigt bra, hårt skott som satt högt. Han gör många bra räddningar och ger Örebro chansen att vinna ikväll. Vågar jag säga att han nu äntligen verkar hittat sitt spel? Lite sent, men i god tid till slutspelet i alla fall.

Örebro borde kanske gjort något mål till i den första perioden, men idag hade man inte riktigt studsarna med sig. En poäng känns klart godkänt ändå när Haukeland dessutom står på huvudet totalt under straffläggningen. Nu väntar en bortamatch Leksand innan det kommer fyra raka hemmamatcher.

Om Örebro ska haka på i toppen är det nog nu ska det ske. Det har varit många bortamatcher på sistone och man har ändå lyckats plocka en del poäng.  Det är nu man kan vika av från småvägarna, ta in på motorvägen och släppa loss på riktigt med Behrn Arena i ryggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *