Öberg förlänger med två år

Öberg förlänger med två år

Linus Öberg har varit en riktigt het spelare på många vis denna säsong. Inte nog med att han blommat ut till en fullblodig SHL-spelare och öst in mål, många klubbar har visat intresse för honom och velat skriva kontrakt.

Klubbar som Skellefteå, Frölunda, Rögle och Djurgården har varit mycket intresserade av honom, men fler har säkerligen haft ögonen på honom. Öberg har denna säsong även fått bra med speltid i powerplay och även producerat i den spelformen. Han har ett riktigt bra skott, men han är inte heller rädd för att stångas och dyka in för att peta in puckar som dansar på mållinjen.

Öberg har nu bestämt sig för att stanna i Örebro. Ett styrkebesked för föreningen som åter igen visar att man är en attraktiv klubb att spela för och det faktum att han är nästan helt hemodlad gör det hela så klart ännu roligare. Det ska bli mycket spännande att följa hans utveckling åren som kommer.

Öberg blev för övrigt draftad i somras av San Jose Sharks som 206:e spelare totalt.

– Det känns otroligt bra att vi har gjort klart med Linus. En kille som har gjort resan via vår juniorverksamhet och etablerat sig i SHL. Vi tror väldigt mycket på Linus och ser honom som en viktig pusselbit i laggbygget. Med sin beslutsamhet har han imponerat på oss och nu ser vi framemot att fortsätta jobba med Linus, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *