En poäng i Norrbotten

En poäng i Norrbotten

Niklas Eriksson kommenterade efter matchen att Örebro är som bäst när de kan släppa loss och verkligen gå för det, och det har han verkligen rätt i. Problemet är att Örebro gick in i den här matchen spänt och slarvigt, inte alls taggat och drivet. Att Luleå ledde med 2-0 efter första perioden var det inte mycket att säga om.

Luleå kontrollerade matchen och Örebro såg lite halvintresserade ut överlag. De två målen som Luleå gör är verkligen högklassiga avslut, men Jhonas Enroth säljer sig också aningen billigt på båda. Örebros försvarsspel var inte heller något att hurra över överlag.

Det kändes inte speciellt lovande att Örebro skulle få med sig några poäng hem i det läget.

Andra perioden startade och Luleå gör ganska omgående 3-0 efter att Örebro slarvat igen, men denna gång i ett byte. Lyckligtvis såg man till att replikera omgående när Linus Öberg visade vilket otroligt vasst skott han har och punkterade Wallstedts nolla. Örebro vaknade till liv efter det och lyckades pressa Luleå en del utan att riktigt få ut något för det.

Luleå tappade kontrollen över spelet allt mer i den tredje perioden. När Örebro snabbt reducerade till 3-2 och sedan låg på för en kvittering kändes det som att kanske, kanske skulle kunna hända även om man djupt nere vet att Luleå släpper i regel inte in tre mål i en och samma match. Det fanns chanser och en del farligheter, men Wallstedt var tät och följsam i spelet.

När Örebro sedan drar på sig en utvisning med 1:32 kvar kändes som att det var över, utan tvekan. Den känslan fick man äta upp efter att Mahias Bromé jobbat runt i offensiv zon och passat upp till Borna Rendulic som sköt så hårt han kunde och via en back letade sig pucken också in. Det måste varit det mest oväntade målet hittills denna säsong.

En poäng kändes verkligen helt OK i det läget. Luleå hade bara 15 skott på mål, men gör ändå tre mål. Örebro behövde 24 för att göra motsvarande.

Örebro gör sedan en hyfsad förlängning, men släpper enkelt in 4-3 från Jack Connolly. Man får inte grepp om honom när han åker in i zon och skottet slinker in bakom Enroth.

Att Robin Kovacs var inne på tre mål bakåt och ändå en av Örebros klart bästa spelare säger mer om hur värdelös den statistiken är än hans insats. Råkar man hoppa in på isen efter att ens medspelare gjort ett dåligt byte så ska du bli straffad, inte den som gör det dåliga bytet? Lägg av.

Enroth hade kunnat rädda Örebro i denna match, men känslan är tyvärr snarare att Örebro lyckas knipa en poäng trots att man har en målvakt som inte gör något extra utan snarare inte tar skott som han borde. Enroth har långt kvar till den fina insats han stod för han var här och räddade säsongen för två säsonger sedan.

Jag hoppas nu att Örebro tar med sig den senare delen av matchen till på lördag när man ska ta sig an Oskarshamn som är inne i en sämre period, men gör en spelmässigt hyfsad insats mot ett bra Frölunda. Det brukar bli tajt även mellan Örebro och Oskarshamn. Det finns väl inte någon större anledning att tro något annat om matchen som kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *