Inför Örebro – Oskarshamn 21/11

Inför Örebro – Oskarshamn 21/11

Örebro stod för en stark upphämtning mot Luleå där 3-0 omvandlades till 3-3. Det hade kanske inte behövts om laget hade varit med från start, men likväl är det positivt att man kan stå för en sådan upphämtning när man insett att man inte gjort vad man faktiskt kan för att stå upp mot en disciplinerad och hundrig motståndare.

Trenden är överlag positiv och Örebro klamrar sig fast bland lagen i toppen av tabellen. Offensiven kan vara SHL bästa just nu. Det är lite synd att defensiven och kanske främst målvaktsspelet inte är av samma kvalité.

Oskarshamn har det betydligt värre med fyra raka förluster. Spelet har inte stämt lika bra som tidigare även om det verkar gå åt rätt håll trots fortsatta förluster. Det övermänskliga powerplay-spelet har fallit tillbaka och ligger på mer naturliga 14,29% istället för runt 40% och skottutdelningen nere på 7,69% från nästan det dubbla.

Örebros motsvarande siffror är 33,33% i powerplay och 13,39% på skotten. Upp från 20,83% (pp) respektive 10,13% (s%).

Det har med andra ord svängt tillbaka från ganska extrema siffror utan att ramla igenom helt för bortalaget. Oskarshamn ligger trots den dåliga trenden sexa i tabellen och alla poäng man tagit kommer garanterat kännas sköna i vår när allt ska summeras. Jag står fast vid att de inte kommer vara ett av lagen som kommer att kvala. Det finns lag som är klart sämre helt enkelt.

Örebro saknar fortsatt sjuklingarna Rasmus Rissanen och Ludvig Rensfeldt, samt skadade Nick Ebert (nedräkningen finns här). Lillebror Simon Forsmark, hela 17 år fyllda, är med i laget och kommer säkert få lite speltid denna match också. Både han och storebror Filip, som just nu dominerar med Kumla i HockeyEttan, kan mycket väl bli framtida spelare i A-laget om allt går som man hoppas.

Kvällens match som spelas i Behrn Arena räknar jag med att Örebro kommer att vara spelförande, men Oskarshamn kommer inte att lägga sig platt. Det gäller att Örebro ser upp och inte slappnar av igen. Det kan bli kostsamt även om bunkern verkligen varit en hemmaborg för Örebro Hockey (undrar vad det skulle kosta att sponsra laget och få till det namnet?).

Hur som helst, matchen börjar 18.00 och sänds på Cmore Live 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *