Enroths majestätiska storspel stoppade Djurgården

Enroths majestätiska storspel stoppade Djurgården

Det gick inte mot Leksand, men det gick mot Djurgården: Gör 1-0 i första perioden på ett vackert flygande anfall och hoppas på det bästa resten av matchen.

Eller, nästan. Örebro var betydligt med uppoffrande i spelet i egen zon mot Djurgården, men släppte man till väldigt många frilägen istället.

Det spelade ingen större roll denna kväll för detta var Jhonas Enroths kväll. Han stoppade precis allt. Han fick hjälp idag när det blev rörigt framför kassen, men nollan är hans och laget ska verkligen tacka honom för den.

Det var för övrigt Nick Eberts första mål för säsongen och sa jag att det var vackert? Det var vackert.

Örebro var annars inte alls bra. Flera dumma utvisningar satte laget under onödig press, men boxplay fortsätter att leverera på en hög nivå.

Jag vet inte vilken insats som är sämst egentligen, den idag eller mot Leksand, men idag vann man för man offrade sig ordentligt.

Spelet överlag är dock långt ifrån där det kan vara. Det känns inte aslls säkert att det blir någon top-6 om det ska se ut på detta vis.

Örebro behöver hitta tillbaka till spelet där de kan ta kommandot i spelet igen. Idag funkade inte mycket tyvärr, men man lyckades vinna genom att vara desperata och en målvakt som var fullständigt omutlig.

Nu väntar Rögle på torsdag. De ligger under med 3-0 mot det ljumna kaffelaget från Karlstad. Det är nästsista värdemätaren för säsongen (man har även Luleå kvar att möta). Jag hoppas Örebro tar vara på den här chansen och visar att man faktiskt hör hemma i top-6 med ett spel som är värdigt ett sådant lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *