Fjärde raka, vackra mål sänkte Timrå

Fjärde raka, vackra mål sänkte Timrå

Mycket fokus låg på Robin Kovacs och Linus Öberg inför matchen och det får man väl ändå säga att det var med viss rätt. I en målsnål match var de avgörande för att Örebro skulle ta alla tre poäng. Samma sak kan man säga om Jhonas Enroth som var lika stabil som alltid.

Jag vill även addera Emil Larsson till skaran som med både framspelningar och stolpskott var ett ständigt hot och spelade fram till en jubilerande Gustav Backström som sedan serverade tvåmålsskytten Jani Lajunen vidöppen kassen. Lajnunen satte även en puck i öppen kasse och har visat att han med sin storlek, styrka och smarta spel är väldigt nyttig.

Örebro saknade fler spelare än vanligt till matchen. I Kristian Näkyväs frånvaro fick Elias Pettersson hoppa in på en ordinarie plats och Niklas Nilsson sitta med som sjundeback. Milton Oscarsson var med som trettondeforward när Leo Carlsson inte kunde vara med.

Det innebar att Juuso Puustinen också kunde gå in på en ordinarie plats för första gången på länge. Tyvärr kan jag inte påstå att han märktes så mycket, men fick iväg fyra skott på mål varav i alla fall ett var i ett bra läge. Nu tappade laget Miikka Salomäki efter att han fått en kanske för dagen övertaggad Viktor Lodin över sig och skadade knät. Salomäki blir med alla sannolikhet borta länge.

Örebro gör en överlag OK insats med ett lite decimerat lag, men Timrå var inte ofarliga. Örebro var däremot bättre och förtjänade segern. I framförallt tredje perioden stängde man ner hemåt och ökade på framåt.

Powerplay är fortsatt ett sorgebarn. Spelet blev om möjligt ännu sämre i fem mot tre. Fyrtio sekunder hade man till godo och fick kanske till en halvchans.

Segerraden måste givetvis ta stopp någon gång, men med den defensiv som Örebro har kommer de att ha chansen att förlänga denna segerrad ytterligare. Örebro hör hemma på top-6 helt enkelt.

Gustav Backström firade 300 matcher i Örebro och det kommer säkert att bli både 400 och 500 matcher. Han är solid defensivt och denna säsong bidrar han mer offensivt i poängväg. Hans underliggande siffror har alltid varit väldigt bra, och nu börjar det även visa sig i protokollet.

Nu väntar ett dubbelmöte, torsdag-lördag, mot Leksand som ligger en poäng efter med två matcher mindre spelade. Lagen har vunnit varsin målsnål match hittills och det är kanske rimligt att tro att det de delar på poängen i dessa matcher också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *