Nio av nio poäng, det sprakar om Örebro igen

Nio av nio poäng, det sprakar om Örebro igen

Det snudd på orimliga kravet på att Örebro skulle vinna samtliga tre matcher som kom i tät följd under återstarten efter Covid-upphållet visade sig inte vara alls så orimligt ändå. Örebro har inte bara bibehållit den stabila defensiven, de har adderat en fungerande offensiv.

Det kan vara värt att poängtera att Rasmus Rissanen är skadad och laget spelar med två sjuttonåringar i backlinjen, men Örebro trots det väldigt svåra att göra mål på. Jhonas Enroth är så klart starkt bidragande till det, men Örebro har ett överlag väldigt stabilt försvarsspel.

Visst är det fragilt att fortsätta på detta vis med en tunn backlinje, men ingen kan knappast påstå att Simon Forsmark eller Elias Pettersson gjort någon besviken. Leo Carlsson, ännu en sjuttonåring, som varit bosatt hela säsongen ännu mindre så. Hans servering till Nick Hallorans första mål var ytterligare ett exempel på att han är väldigt bra på hockey.

Först avfärdades Rögle som ställde ett skadedrabbat lag på isen. Sedan ett extremt blekt Djurgården där samtliga spelare lyckades med bedriften att kliva av isen med negativ game score. En bedrift jag inte sett förut (tack @niclasdrugge).

När det sedan var dags för Oskarshamn hade jag farhågor om att Örebro skulle stöta på ett motstånd som var en nivå högre och att allt skulle gå på räls. Så blev det inte. Örebro tog kommandot i första, men det såg lite för bekant ut först.

Örebro skapade chanser, men fick inte in pucken.

Lyckligtvis så kom det ett mål till slut när Gustav Backström satte pucken på sin favoritplats, i krysset, efter att Nick Ebert kryssat fram som han gör så elegant mellan varven.

Örebro fortsatte med det bra spelet i andra perioden och även om man visste att Oskarshamn har en väldigt giftig offensiv så kan jag inte påstå att man såg värst mycket av den. Visst såg man Patrik Karlkvist, Fredrik Olofsson och Kim Rosdahl på isen, men Örebro hanterade dem på ett väldigt bra sätt.

Den stabila defensiven är vad som kommer att bära Örebro långt i ett eventuellt slutspel. Den back som kommer in behöver verkligen hålla samma nivå som resten av laget i det defensiva jobbet. Om offensiven sedan fortsätter fungera kan detta faktiskt bli säsongen som vi hoppades på i höstas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *