Halv insats räckte för tre poäng

Halv insats räckte för tre poäng

En bit i andra perioden skulle först en Örebrospelare lyfta pucken till domaren så han kunde släppa den vid tekningen, men missar lyftet och pucken åker iväg. En Oskarshamnspelare försöker rädda situationen, men slår den ett par decimeter bredvid domaren. Det var kulmen av det spel som hade försiggått under den första halvan av matchen. Hockeymässigt en rätt jäkla kass match med många dåliga pass och individuella misstag, främst från Örebros sida.

Oskarshamn ska ha beröm för att de styrde bort Örebro relativt enkelt och höll Örebro borta från slottet bra. Offensivt var de klart närmare 0-2 än Örebro var att kvittera så långt.

Sedan kom Shane Harper loss och kunde kvittera. Kort efter det spelade Robin Kovacs fram Daniel Muzito-Bagenda till 2-1. Innan andra perioden var slut gjorde Ludvig Rensfeldt 3-1 på en kontring och punkterade matchen.

Den sista perioden kom att sluta 1-1 efter att Ryan Stoa först målat i tom kasse och med bara sekunder kvar gjorde Joakim Thelin 4-2 efter att Örebro fått kollektiv kollaps i kommunikationen och släppt iväg Thelin fri med Furch.

Men vad hände i första perioden då? Ja inte mycket från Örebros sida. Det knöt sig ganska ordentligt för dem och att Oskarshamn ledde med 0-1 efter mål av Markus Modigs var det inte mycket att säga om. De skapade fler och farligare chanser. All heder till dem som spelade sitt spel och fått matchen dit de ville.

I efterhand så får man säga att denna match verkligen belyste vikten av att ha en toppmålvakt. Dominik Furch höll Örebro kvar i matchen vid 0-1, medan Fredrik Petterson-Wentzel gav ett allt annat än säkert intryck när Örebro fick spelet att stämma bättre. Han räckte inte till för att rädda några poäng denna match när försvaret brast.

Sakari Salminen gjorde en bra insats när han fick komma in efter halva matchen och fungerade bra tillsammans med Muzito-Bagenda och Robin Kovacs. Den senare har visat att han är mer än ett rappt skott. Han har bjudit på många fina pass också. Han kan verkligen trä en puck genom ett nålsöga om det är vad som krävs för att få fram en pass.

Jordan Boucher stod annars ut lite, men jag har svårt att bestämma mig om det var av bra eller dåliga anledningar. Han åker ifrån allt och alla, men … sedan blir det aldrig något av det. Jag blir inte klok på honom.

Marcus Weinstock var utanför laget denna match. Max Lindholm spelade ungefär halva matchen med sin kedja innan Salminen tog över. Vi får se vem som sitter över nästa match. Lindholm är en kandidat.

Och sittplats? Det var svagt engagemang från dem igår. Det kändes verkligen som att 14-3 fick kämpa i motvind ibland. När spelet såg ut som det gjorde kan jag förstå att man inte känner sig jättesugen på att klappa och ha sig, men det är kanske då man borde göra det? Måste varit svagaste ljudnivån denna säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *