Inför play-in mot Brynäs

Inför play-in mot Brynäs

Örebro har åkt till Gävle och ska under eftermiddagen möta Brynäs i Migränframkallning EEG arena. Brynäs är inte någon drömmotståndare för Örebro, tvärtom är det ett av lagen som Örebro haft svårast för och namnet på arenan är högst relevant för oss supportrar.

Av fyra matcher denna säsong har Brynäs vunnit tre med den totala målskillnaden 8-6 i Brynäs favör. Special teams har Brynäs vunnit klart eftersom Örebro inte ens gjort mål mot Brynäs i powerplay. Då ska det sägas att Örebro bara haft sex powerplay-tillfällen.

Brynäs å andra sidan har gjort fyra mål på FJORTON tillfällen på dessa fyra matcher. De har alltså haft mer än dubbelt så många powerplay-tillfällen under dessa matcher.

Det är faktiskt Brynäs som har övertag i de flesta siffror man kan gräva fram. Den enda segern för Örebro kom på hemmais och borta har det blivit två förluster som kanske redan räknat ut.

Mikko Manners mittzonspel har visat sig vara extremt effektivt mot Örebro som helt misslyckats med att ta sig runt eller genom det. Misslyckade dump, kors- eller djuppassningar … alla har de fastnat på en svart-gul-vit spelare i mittzon.

Tränare brukar tjata om att ”vi ska spela vårt spel”, men fortsätter Örebro att enviset blint stånga huvudet i den köttmur som Brynäs ställer upp mellan de två blå heldragna linjerna då kommer de att förlora igen.

Jag är inte superoptimistisk inför den här första matchen som ni kanske märker, men det beror främst på att Örebro gjort så fruktansvärt svaga insatser mot ett lag som precis tog sig till play-in. De borde kunnat utveckla sitt eget spel i alla fall något för att komma igenom mittzon.

Med det sagt är det en duktig skara Örebroare som åker upp till Gävle för att stötta laget och det borde i all rimlighet göra skillnad. De förtjänar att få se ett Örebro som löser uppgiften. Om det så är med 1-0, 7-6 eller 8-0 spelar ingen roll. Seger är det enda som räknas i slutspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *