Maskinen Abols sänkte Brynäs

Maskinen Abols sänkte Brynäs

Det såg väl inte skitdåligt ut, och Örebro körde inte tokfast i mittzon, men nog var Brynäs ändå steget före i det mesta. När Kristaps Zile gör en chansbrytning, och missar, tar Brynäs ledningen och det var väl tyvärr inte helt orättvist.

Brynäs får ett powerplay i första perioden, och borde kanske haft något till. Örebro hade  spel med två man mer mot slutet av perioden utan att få utdelning. Det skapades lite grann i alla fall där och powerplay känns allt bättre, men det viktiga är målen i slutändan.

Örebro hade fortsatta problem med att lösa upp köttmuren i mittzon i andra perioden. Det kändes inte jättelovande, men så fick Örebro till ett lite längre anfall, Libor Sulak avlossar från blå och Emil Larsson styr in kvitteringen.

Kort efteråt kommer Örebro förbi enkelt i mittzon och Robin Kovacs fintar sig in i mitten och drar på sig all uppmärksamhet, han släpper pucken till en sopren Rodrigo Abols som förnedrar den stackars målvakten och lyfter in 2-1.

I den tredje perioden gör Abols 3-1 rätt omgående och sedan kommer 4-1 och 5-1. Båda målen assisterade av Abols till Robin Kovacs och Linus Öberg.

Brynäs såg bra håglöst ut och det kanske inte är så konstigt när publiken också började gå hem.

Det kom en reducering till 5-2 efter att folket börjat gå mot parkeringen och Brynäs plockar målvakten kort efteråt.

Rodrigo Abols fullbordar sedan sitt hat-trick när han lägger in 6-2 i tom kasse. I samband med det kokar det över för Brynäs och Örebro får avsluta matchen i powerplay.

Då gör Abols sitt fjärde mål för kvällen och ger Örebro ledningen med 7-2.

Grym insats av 14-3 ikväll. De både hördes och sågs.

Jag kan säga så mycket som att jag förstår de Brynässupportrar som tycker Örebro kom undan enkelt med domarna ikväll. Det var mer än ett tillfälle som borde renderat utvisning. Ganska uppenbara också.

Det viktiga är att Örebro lyckades bryta när Brynäs försvar. Nu gäller det att man gör det även på måndag så man kan gå vidare till det riktiga slutspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *