Käftsmäll i Karlstad

Käftsmäll i Karlstad

Första perioden sammanfattades nog bäst av Niklas Eriksson själv: den sämsta sedan han blev huvudtränare. Trots det hade Örebro 2-2, vilket man ska vara väldigt, väldigt glada över. Örebro förlorade kamperna framför mål, i hörnen, bakom mål och generellt sett över hela isen. Att säga de satt kvar i bussen vore att förolämpa bussresande pensionärers kampvilja.

Robert Leinos 1-1 kom lite från ingenstans och Rodrigo Abols 2-2, snyggt så det bara sjunger om det, var lika oväntat det.

Andra perioden hann inte bli gammal innan Färjestad gjorde 3-2. Daniel Viksten pricksköt in sitt första mål för kvällen i bortre krysset. En stund senare kändes det ändå som att Örebro var på gång. Man kvitterade till 3-3 efter att man vunnit puck högt upp och Jonathan Andersson satte pucken högt vid första stolpen.

Färjestad kom tillbaka och etablerade ordentligt tryck mot Örebros mål och efter vågor av försök kom till slut ett mål efter ett halvtaskigt skott landat framför mål och Örebro misslyckas med att få bort pucken igen.

När Borna Rendulic sedan får matchstraff för checking to the head kändes matchen avgjord. Det fanns inte mycket som pekade på att Örebro skulle resa sig. Utvisningen i sig går att diskutera, men gissningsvis får han sitta fem matcher efter den där. Det som skulle kunna vara förmildrande är att motståndaren sätter sig själv i en väldigt dum sits innan tacklingen sätts in. Vi får vänta och se helt enkelt.

Den tredje perioden börjar med fortsatt boxplay och 5-3 i baken. Färjestad ökade på till 7-3 till slut. Örebro hade lite försök, men överlag var det en ganska dålig period från Örebros sida.

Örebro fick ett mål korrekt bortdömt för spark en bit in i perioden. Inte mycket att säga om det.

Det tog 59 minuter och 55 sekunder innan man hörde någon publik i arenan. Trist att man inte kan försöka bjuda på lite stämning som andra klubbar ändå gjort  med bara 50 man. Förhoppningsvis får några klackmedlemmar några av de 300 platserna som kommer släppas från första november.

Det här var en stor besvikelse verkligen. Örebro gör en måhända ännu sämre match än man gjorde nere i Skåne. Jag trodde botten var nådd där nere, men jag hade fel.

Att Enroth släpper sju mål är givetvis inte bra, men de flesta av avsluten är väldigt giftiga samtidigt som försvarsspelet var allt annat än bra.

Det är svårt att sammanfatta den här insatsen som något annat än ett tafatt fiasko.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *