Knappa två poäng inkasserade

Knappa två poäng inkasserade

Mathias Bromé tyckte de spelade bra hockey i 59 minuter i intervjun efter matchen. Jag är helt för att man ska stå upp för laget och visa ryggrad efter en sämre insats, men bra hockey … Nej. Det var inte bra hockey.

I den första perioden dominerade Örebro spelet kraftigt, men man lyckas bara göra ett mål. Det är faktiskt inte helt förvånande trots det kraftiga övertaget. De riktigt heta chanserna var inte så många för Oskarshamn höll Örebro borta hyfsat från de riktigt heta zonerna. Det var alldeles för stor andel skott utifrån helt enkelt.

Den andra perioden var klart sämre på alla vis. Oskarshamn kom in mer i matchen, men matchen överlag var inget som någon kommer att skriva hem till mamma om. Hon skulle i och för sig säkert ge dem en kram och önska dem lycka till i nästa match, men det gör en mamma oavsett hur uselt du spelar. Mammor är bra, men jag skulle inte lita på dem alla gånger för en ärlig beskrivning hur man presterar.

Eller pappa om man föredrar att prata med honom. Jag försöker bara fylla ut texten lite med intressanta saker att säga något om för det saknades tyvärr i matchen.

Den sista perioden var inte mycket bättre den. Det togs utvisningar av båda lagen matchen igenom, men inget av lagen har ett powerplay som kan sätta pucken i nät så det var mest tidsfördriv. Robin Salos nacksving var kanske den som stack ut något. Han blev alltså utsatt för en nacksving och fick utvisning för det. Han borde veta bättre än att sätta sig i den sitsen.

Med runt två sekunder kvar lyckas sedan Oskarshamn kvittera efter att Örebro spelat powerplay med två man mer i över en minut. Man gjorde noll mål, vilket i alla fall är otroligt konsekvent. Om det är något man kan lita på just nu är det att powerplay innebär att två minuter går på klockan och resultatet på tavlan består.

I förlängningen är det Oskarshamn som har pucken och försöker hitta farligheter i Örebros zon. Örebro hade 2-3 kontringar, men lyckas spela bort dem eller missa läget.

Örebro vinner på straffar efter mål av Ryan Stoa och Bromé. Stoa slog också in det första målet i första perioden.

Två poäng är trevligt så klart, men hade det varit ett bättre motstånd hade det inte varit några poäng. Örebro spelade inte bra och det är minst sagt enerverande hur det knutit sig så totalt för laget.

Vi vet alla att de kan bättre. De vet själva att de kan bättre. Jag kan bara försöka föreställa mig frustrationen som finns inombords hos många av spelarna. De får inte ut det de vill av sig själva. Det krampar.

Jag hoppas de kan släppa loss lite på torsdag mot Linköping. Spela ut. Slappna av lite och ha roligt. Det är meningen att det här ska vara kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *