Kovacs räddade tre poäng

Kovacs räddade tre poäng

Jag höll på att skriva att Kovacs räddade hedern, men det tycker jag inte var riktigt sant. Örebro hade en riktigt bra första period och sedan var det Malmö som var det bättre laget och Örebro kom aldrig riktigt tillbaka till det spelet man hade i inledningen av matchen.

Örebro gör 1-0 och 2-0 genom att vara snabbare och tyngre i första, vilket är en bedrift mot Malmö. Örebros forwards rundar Malmös backar på utsidan vid båda tillfällena. Först Linus Öberg som rundar sin back och sätter pucken på första stolpen. Sen tar Borna Rendulic sats och tappar nästan pucken i sin fint, men gör bara att Alsenfelt säljer sig lite mer och han kan sedan bara dra pucken runt honom för 2-0.

Den första perioden låg Örebro tätt inpå Malmös spelare och stod upp ordentligt bra mot dem. Det var tufft fysiskt från båda lagen, men Örebro fick också resten av sitt spel att stämma. Det kan man inte säga om Malmö i första.

I den andra perioden ändrade det på sig och det var väldigt mycket Malmö istället. Örebro skulle bitvis vara glada om de fick låna pucken ens. Nu lyckades man ändå bra med att hålla Malmö på utsidan, men det kom till slut en reducering när Joe Veleno fick pucken misstänkt offside och snyggt fintade bort Jhonas Enroth.

Den tredje perioden blev måhända jämnare, men Örebro försökte vara lite varsammare i sitt spel och säkra segern. Det gick väl ganska bra större delen av perioden, men Malmö jobbade ihop till ett powerplay och gjorde även mål i det mot slutet av perioden. I det läget var det Malmö som jagade tre poäng och Örebro som ville rädda en poäng.

En tekningsvariant lite senare och Robin Kovacs satte pucken stenhårt i krysset och fixade tre poäng till Örebro samt vad som nu ser ut att vara en mer eller mindre färdig top-6-placering. Frölunda kan gå förbi, men det är många måls skillnad som ska göra det möjligt.

Sista matchen mot Färjestad kan tyckas lite halvt meningslös i och med det, och det faktum man inte kan komma fyra längre, men placering 5 eller 6 kan också ha betydelse om det skulle bli några av lav 5-8 som möts senare i slutspelet. Det får ändå ses som en möjlighet och då är fortfarande hemmaplansfördel viktigt.

Om inget annat kommer den sista matchen på grundserien att på något vis bli det som speglar laget när man går in i slutspelet. En ny genomklappning eller ska man få spelet att stämma hela matchen? Upp till bevis nu Örebro! Spöa värmlänningarna nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *